Annons:

Extra kommunala pengar ger fler sommarjobb i Hultsfred

Hultsfreds kommun tänker skjuta till 200 000 kronor för att ge ytterligare 35 ungdomar feriejobb i sommar. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Extra kommunala pengar ger fler sommarjobb i Hultsfred

Ungdomars intresse för kommunalt feriejobb i sommar är ovanligt stort. Hultsfreds kommun skjuter till 200 000 kronor och alla som söker kommer att bli erbjudna jobb. 

Annons:

Hultsfreds kommuns arbetsmarknadsenhet erbjuder varje sommar feriejobb till ungdomar som är bosatta i kommunen. Antalet ansökningar från ungdomar om att få feriejobb har ökat markant och intresset från ungdomar för att arbeta i sommar är ovanligt stort. 

– Vi försöker ge så många som möjligt feriejobb. I år är det väldigt många fler som har sökt i och med att det har varit svårt för ungdomar under 18 år att hitta jobb på den ordinarie arbetsmarknaden på grund av pandemin. Det ställer större krav på oss, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Det finns i den kommunala budgeten plats för cirka 120 feriejobbsplatser. Extra medel har avsatts från regeringen och Hultsfreds kommun och Arbetsförmedlingen har tecknat en överenskommelse som ger ytterligare 30 platser. 

Så skapas fler feriejobbsplatser

För att kunna erbjuda feriejobb till alla ungdomar som fyller 16 eller 17 år under året har kommunstyrelsens arbetsutskott bestämt sig för att skjuta till extra pengar. 

– Vi vill komma upp till 185 platser så vi föreslår kommunstyrelsen att anslå 200 000 kronor till för att skapa fler feriejobbsplatser till sommaren. Vi gör det för att vi tycker att det är viktigt att ungdomarna får sysselsättning, kommer ut i arbetslivet och tjänar pengar. Det blir extra aktuellt när man har haft mycket distansundervisning i hemmet under pandemin. Nu när det verkar lätta lite grann så tror vi att det är en viktig satsning, säger Rosander. 

Ärendet skickas vidare till kommunstyrelsen för beslut. Eventuella nya platser kommer delvis att skapas och handledas av arbetsmarknadsenheten plus att det ska gå ut en ny förfrågan till kommunala verksamheter och föreningar om att ta emot ytterligare ferieungdomar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt