Annons:

Föreningen agerar och låser grinden till parken nattetid:

Hultsfreds Folkets Park kommer låsa grinden till parken på nätterna med anledning av den senaste tidens skadegörelse och krossade glasrutor.

Föreningen agerar och låser grinden till parken nattetid: "Inte så vi hade tänkt oss"

Hultsfreds Folkets Park agerar efter den senaste tidens skadegörelse och glakross i parken. Föreningen väljer att låsa parkens entrégrind nattetid. 
– Vi testar för att se om det hjälper, säger Rosie Folkesson, ordförande i föreningen. 

Annons:

Föreningsmedlemmarna har vid olika tillfällen i maj tvingats lägga tid på att städa bort krossat glas i Folkets Park och även noterat onödig skadegörelse. 

Nu har föreningen fattat beslut om att låsa parken nattetid, en nyhet som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Vi låser grinden till Folkets Park på nätterna. Vi testar för att se om det hjälper. Det har varit skadegörelse med sönderkrossade glasflaskor. Det är obehagligt med tanke på att både hundar och barn kan trampa i det, säger Rosie Folkesson. 

Hur länge har skadegörelsen pågått i parken?

– Det rör sig om några veckor, vilket är jättetråkigt. De flesta sköter sig väldigt bra, men det är några personer som saboterar. Man har gått in i våra bodar och slagit ner spikar i bord. Vi fick dra bort spikar från bord så ingen skadar sig. Annars är det inte så stora skador som man har gjort mer än glaset som vi är rädda för.

"Inte så vi hade tänkt oss"

Medlemmarna får därmed turas om att låsa entrégrinden på kvällen och låsa upp grinden på morgonen. Övriga grindar in till Folkets Park-området är stängda. 

– Det är skittråkigt att vi behöver ta till en sådan åtgärd. Vi sa från början att vi alltid skulle ha grinden öppen så alla kunde vara i Folkets Park men då måste det skötas också så ingen riskerar att skada sig. Det var inte så här vi hade tänkt oss. Att man inte förstår att det är ideella krafter som håller på och gör iordning allt är väldigt tråkigt. 

Det är oklart hur länge föreningen kommer låsa och låsa upp grinden till Folkets Park på kvällen respektive morgonen.

– Vi gör det tills vidare och får se vad som händer framöver. Vi hoppas kunna öppna upp igen under förutsättning att det lugnar ner sig. Vi har skaffat hänglås och kättingar. Vi vill gärna få igång parken någon gång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt