Annons:

Tjänsten som ny kyrkoherde är utannonserad – detta lägger pastoratet fokus på

Aspelands pastorat har annonserat ut tjänsten som ny kyrkoherde. Foto: Ossian Mathiasson

Tjänsten som ny kyrkoherde är utannonserad – detta lägger pastoratet fokus på

Aspelands pastorat har annonserat ut den lediga tjänsten som ny ordinarie kyrkoherde. Sista ansökningsdagen är satt till den 15 augusti. 

Annons:

Dagens Hultsfred rapporterade nyligen om att Aspelands pastorat fortfarande står utan en ordinarie kyrkoherde efter Mikael Erikssons avhopp i december. 

Kyrkorådets ordförande Ulla Lisedahl berättar att de håller på med rekryteringsprocessen och annonsen kommer ut i den rikstäckande tidningen ”Kyrkans Tidning” snart. Nu har annonsen lagts ut på pastoratets hemsida och de lägger fokus på musiken i beskrivningen av tjänsten som de vill tillsätta innan årets slut. 

”Välkommen till ett pastorat med musikaliskt sväng. Röda stugor med vita knutar, underbar natur och ett rikt musik-, kultur- och föreningsliv”, skriver Aspelands pastorat i annonsen på sin hemsida. 

"Ska vara en god kommunikatör"

Det krävs att den nya kyrkoherden är prästvigs i Svenska kyrkan och har genomgått behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning.

Tjänsten omfattar personal, ledning, budget- och arbetsmiljöansvar och deltagande i pastoratets gemensamma aktiviteter. Det finns 33 medarbetare i pastoratet. 

”Vi söker dig som kan fortsätta att leda vårt pastorat tillsammans med oss – förtroendevalda, medarbetare och ideella. Vi vill att du ska vara en god kommunikatör och lyssnare som kan delegera både ansvar och befogenheter. Vi vill att du har en hög personlig mognad med god självinsikt och att du är stabil och trygg i dig själv”, skriver Aspelands pastorat. 

Sista ansökningsdag för tjänsten som kyrkoherde är den 15 augusti. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt