Annons:

Snart säljs tredje tomten i nya bostadsområdet i Hultsfred

Foto: Ossian Mathiasson

Snart säljs tredje tomten i nya bostadsområdet i Hultsfred

Det nya bostadsområdet i Hultsfred, Hultsfredsbyn, växer fram med fem stora tomter. Två tomter är sålda och snart säljs den tredje tomten. 

Annons:

Hultsfreds kommun beskriver Hultsfredsbyn som ett nytt bostadsområde med stora tomter i lantlig miljö där man har gångavstånd till centrala Hultsfred och sjön Hulingen. 

Två tomter är sedan tidigare sålda med byggnader på plats. Det finns i dagsläget tre tomter på cirka 1 500 kvadratmeter för villor eller flerbostadshus kvar. Varje tomt kostar 300 000 kronor inklusive anslutningsavgift för vatten och avlopp. 

– Vi är på gång att sälja den tredje tomten och skriver köpekontrakt i princip vilken dag som helst. Vi har två tomter kvar i Hultsfredsbyn och till de två tomterna har vi tre personer som står i tomtkö. Vi diskuterar med dem i tur och ordning. I och med att vi måste följa turordningen i tomtkön så blir det att vi får ta en tomt åt gången tills att man har bestämt sig. Sedan får vi fortsätta med de kvarvarande på listan med de tomter som är kvar, säger Helena Grybäck Svensson, vd på Hultsfreds Bostäder. 

Vad säger du om utvecklingen av detta område i Hultsfred?

– Det är kul att det byggs i Hultsfred. Det har verkligen tagit fart så det är roligt. Fem tomter är med i detaljplanen och det är vad vi har att sälja. Därefter blir det att man vrider blickarna ner mot Herrstorpet där detaljplanen är ute på granskning.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt