Annons:

Restriktionerna lättas – partners får vara med på BB

Nu får partners vara med på BB.

Restriktionerna lättas – partners får vara med på BB

Nu lättas restriktionerna och från och med måndag kan partners vara med som vanligt vid ultraljudsundersökningar och på BB. 

Annons:

Region Kalmar län meddelar i ett pressmeddelande att restriktionerna lättas från och med måndag på kvinnoklinikerna i länet.

"Friska medföljande partners kommer att vara välkomna att följa med vid ultraljudsundersökning och på BB", skriver regionen. 

Maria Petersson är avdelningschef på BB i Västervik och är förstås glad över beslutet.

– Det kommer sig av att vi har en minskad smittspridning och ett förbättrat smittläge i regionen. Det gör att det är helt okej för en partner att följa med, säger hon. 

Ett liknande beslut togs förra sommaren när smittläget skiftade åt rätt håll.

– Då gjorde vi det i slutet av juli, men gick tillbaka igen när smittan tog fart igen. Vi måste kunna vara flexibla kring det här. Vi får gå lite fram och tillbaka. 

Under stora delar av den pågående pandemin har partnern inte fått vara med på BB. 

– Samtidigt har alla friska partners fått vara med under förlossningstiden och vid besök. Det är ett fåtal som inte har kunnat det för att de har varit sjuka men då har de deltagit via Facetime. Nu får man stanna kvar och det är jätteroligt för alla. Det är det här vi önskar, att hela familjen får vara samlad och att alla får vara på plats. Vi hoppas förstås att det blir så framöver, säger Maria Petersson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt