Annons:

Hemtjänstpersonalen kör allt mindre med egen bil: ”Bra utveckling”

De privata bilarna inom hemtjänsten i Hultsfreds kommun används inte lika frekvent som tidigare. Foto: Ossian Mathiasson

Hemtjänstpersonalen kör allt mindre med egen bil: ”Bra utveckling”

Resor med privata bilar inom hemtjänsten i Hultsfreds kommun blir allt färre. Det gav socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C) information om på senaste fullmäktigemötet. 

Annons:

Fullmäktigeledamoten Åke Nilsson (KD) ville på förra fullmäktigemötet veta i vilken omfattning privata bilar används inom hemtjänsten för stunden och om socialnämnden vidtar åtgärder för att ytterligare minimera körning med privata fordon. 

Frågan ställdes till socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C), som redovisade ett svar på sammanträdet. 

– Vi inom hemtjänsten kör med drygt 7 000 mil mindre årligen med privata bilar om man tittar på de fyra senaste åren. Det är en bra utveckling och det ska nämnas att bilparken är utbytt. Det har varit efterfrågat från personalen med att man ska ha lite bättre standard på bilarna så det är större modeller och bättre arbetsmiljön. Frågan är sett i ett brett perspektiv med att vara en bra arbetsgivare. Det är så det ser ut, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C). 

"Visar att det går åt rätt håll"

För fyra år sedan behandlade fullmäktige en motion från Kristdemokraterna och Socialdemokraterna i samma ämne. Det presenterade en redovisning av det aktuella läget vad gäller användandet av privata bilar i hemtjänsten. Åke Nilsson är glad över att ha fått veta hur det ser ut i dag. 

– Jag konstaterar att tiden rinner väldigt fort. Det kändes som att det var i förrgår som vi ställde de här frågorna förra gången. Det är en redovisning som visar att det går åt rätt håll. Man har åstadkommit väldigt mycket och det visar också på att man även fortsättningsvis vill jobba med frågan för att i möjligaste mån undvika körning med privata fordon. De anställda ska inte behöva köra med eget fordon med tanke på att det är förenat med en del olägenheter. Jag tycker att man jobbar på bra med den här frågan från socialnämndens sida, säger Åke Nilsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt