Annons:

Föreningen slipper arrendeavgiften efter beslut om inställd marknad

Virserums samhällsförening slipper betala arrendeavgiften för sommarens inställda marknad. Foto: Jakob Karlsson/Arkiv

Föreningen slipper arrendeavgiften efter beslut om inställd marknad

Virserums samhällsförening slipper, precis som i fjol, betala arrendeavgiften för sommarens inställda marknad i Virserum. 

Annons:

Virserums marknad ställs in för andra året i rad på grund av coronarestriktionerna. Beslutet fattades av arrangören Virserums samhällsförening i månadsskiftet maj-juni. 

”Vi har haft fortlöpande möten och väntat så länge vi har känt att vi kan. Vi har kommit fram till att vi inte kommer få möjlighet att få polistillstånd. Det är olika verksamheter med tivoli, restaurang och festområde. Det gör att vi inte kan ta för ansvar för att anordna en marknad på ett smittsäkert sätt för så många besökare. Det är mellan 10 000 och 15 000 besökare på marknaden per dag”, sa Janne Sjösten till DH då. 

"Behöver inte betala arrendet"

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade på sitt senaste sammanträde att arrangören inte ska betala arrendeavgiften på 25 000 kronor. 

– Det är det befintliga avtalet som gäller. Beslutet är att de inte behöver betala innevarande års arrendeavgift i och med att det inte blir någon marknad. Jag vet att det är på gång med ett nytt arrendeavtal för Virserums marknad. Man behöver inte betala arrendet om man inte kan genomföra marknaden, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Det är alltjämt oklart om Hultsfreds FK kommer genomföra sin marknad sista helgen i augusti. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt