Annons:

Här är företaget som ska riva huskropparna i Stålhagen

Norrköpingsföretaget Demox AB har vunnit upphandlingen med att riva fem huskroppar på Granitvägen i bostadsområdet Stålhagen i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Här är företaget som ska riva huskropparna i Stålhagen

Hultsfreds Bostäder har skrivit kontrakt med företaget som ska riva fem huskroppar med 108 lägenheter på Granitvägen i Stålhagen. Norrköpingsföretaget Demox AB har tilldelats jobbet.

Annons:

Det har nu gått lite mer än ett halvår sedan fullmäktigeledamöterna i Hultsfreds kommun tog det formella beslutet om rivning av 108 lägenheter i bostadsområdet Stålhagen. 

Det kommunala bostadsbolaget presenterade i samband med fullmäktigebeslutet en kostnadskalkyl för rivning av de 108 lägenheterna som visar att nettokostnaden bedöms till 19,1 miljoner kronor där Migrationsverkets ersättning uppgår till 5,2 miljoner. 

Rivningen har varit ute på upphandling under våren och Hultsfreds Bostäder har skrivit kontrakt med en rivningsentreprenör. Norrköpingsföretaget Demox har fått i uppdrag att jämna huskropparna med marken.

– Det stämmer att det är vi som ska riva byggnaderna i Stålhagen i Hultsfred, säger Pär Larsson, en av ägarna till Demox. 

Rivning i tre månader

Företaget är redan på plats i Hultsfred och har inlett det förberedande arbetet innan rivningen drar igång på allvar i oktober. 

– Vi håller på att tömma och sanera lägenheterna, det är ett arbete som vi har kommit igång med. Vi plockar ut kylskåp, gips och sorterar upp allt så det bara är betong kvar. Det blir rivningsstart i oktober och vi räknar med att vara klara innan nyår, säger Pär Larsson. 

Lekparken i Stålhagen är just nu avstängd. 

– Vi har hägnat in lekplatsen med tanke på att vi har sanerat PCB i några fogar. 

Kan du berätta lite mer om hur rivningen kommer gå till?

– Det kommer två grävmaskiner som plockar ner husen. Det är sådana jobb som vi håller på med hela tiden så det är ingen fara. Rivningen kommer pågå i ungefär tre månader. Vi kommer ta ner husen och krossa upp materialet. 

Hur var känslan när ni fick beskedet att ni ska riva byggnaderna? 

– Vi tycker att det är jättekul att vi har fått förtroendet. Det är kort och gott ett bra jobb. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt