Annons:

Hultsfreds kommuns arbete med att planera och genomföra förbättringar på respektive ort fortsätter. Foto: Ossian Mathiasson

Över 500 unika förslag har kommit in – så går kommunens arbete vidare

Ortspromenaderna i Hultsfreds kommun har fyllt sitt syfte med över 500 unika förslag som har kommit in. 
”Nu fortsätter arbetet med att planera och genomföra förbättringarna på respektive ort”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Annons:

Hultsfreds kommun riktar ett stort tack till de personer som har medverkat på ortspromenaderna och lämnat in förslag på förbättringarna för de olika orterna. Totalt har över 500 unika förslag kommit in.

”Det är glädjande att alla promenader har haft en bra uppslutning och genomsyrats av en positiv anda och ett stort engagemang”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Vissa åtgärder får vänta

Visionsdokument har tagits fram för alla orter med utgångspunkt i en del av de förslag som har kommit in. Arbetet med att planera och genomföra förbättringarna på respektive ort är igång. Underhåll som uppmärksammats under promenaderna, som till exempel röjning av sly och reparationer, har genomförts på alla orter. 

”Dessa visionsdokument kommer vara grundenför det långsiktiga arbetet, men alla enskilda förslag som kommit in har också sparats. Åtgärderna på alla orter kommer att planeras och utföras under flera år. För att göra arbetet så kostnadseffektivt som möjligt planeras åtgärderna in i samband med andra arbeten på orterna”, skriver Hultsfreds kommun. 

Med tanke på det sistnämnda får några orter vänta ett tag på vissa åtgärder medan andra orter, exempelvis Virserum och Mörlunda, har fått många investeringar färdigställda.  

”Som exempel kan nämnas padelbana, båtiläggningsplats och grillplats i Virserum och multiarena och isbana i Mörlunda. Under året kommer flera åtgärder, som till exempel multiarena och en försköning av resecentrum och Atlantvägen, också att utföras i Målilla i samband med att man gör i ordning trafikmiljön och den nya lekplatsen vid skolan”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt