Annons:

Åtta fullspäckade dagar när Lönnebergaveckan arrangeras för 34:e året i rad

Lönnebergaveckan arrangeras för 34:e året i rad och erbjuder i vanlig ordning aktiviteter i sammanlagt åtta dagar. Bilden är från 2019 års upplaga. Foto: Lotta Eliasson

Åtta fullspäckade dagar när Lönnebergaveckan arrangeras för 34:e året i rad

Årligt återkommande Lönnebergaveckan arrangeras för 34:e året i rad och bjuder på åtta fullspäckade och aktivitetsfyllda dagar.
– Vi känner att det är uppskattat av folk som bor på orten och folk som kommer hit på sommaren, säger Gunborg Nilsson. 

Annons:

Arrangören bjuder i sedvanlig ordning på ett program fyllt av mycket man kan se och göra i trakterna runt Lönneberga och Silverdalen från söndag till nästa söndag. 

– Vi har orkat hålla på i alla år. Vi gör inte så stora arrangemang utan det är hemvändaraktiviteter som också riktar sig till turister. Vi har aktiviteter i åtta dagar och då kan man inte slå på för stort. Det orkar vi inte med eftersom vi inte är så många som styr med det, säger Gunborg Nilsson.

Så ser programmet ut

Lönnebergaveckan invigs med flagghissning till trumpetfanfar av Ulf Samuelsson samt sång och musik av Anders Nilsson i samband med våffelsöndagen i hembygdsgården. 

Ett axplock av de aktiviteter som arrangeras är skytte i Svartfall på måndag, auktion i hembygdsparken med Lasse Oskarsson på tisdag och bakluckeloppis vid Folkets Hus i Silverdalen på onsdag. Kyrkan kommer hålla öppet under merparten av dagarna och det bjuds på en hel del musik. 

– Vi gör inte så stora förändringar jämfört med tidigare år. Vi tycker att det känns som att det vi gör uppskattas och vi orkar inte dra ett större lass än just det här. Vi vill ha ett omväxlande program så det finns något för alla, säger Gunborg Nilsson. 

Finns det några nya inslag i årets program?

– Scouterna är nya för i år. De har börjat med lite aktiviteter och kommer erbjuda prova på-kanotpaddling i Ängahult för barn och vuxna på söndag. Alla föreningar i Lönneberga och Silverdalen är välkomna att vara med om man har en aktivitet, säger hon och fortsätter:

– På lördagsförmiddagen blir det besök på Silverdalens herrgård som är privatägd nu. Många av oss har varit där tidigare när det ägdes av pappersbruket. Det kan vara roligt att återuppliva gamla minnen. Vi får bara vara en begränsad grupp om 15 personer. Det är fint av ägaren att släppa in oss på en guidad visning. 

Nästa söndag avslutas Lönnebergaveckan med traktorrally med start vid Lönneberga Boa plus friluftsgudstjänst vid Lönneberga kyrka och våffelservering i hembygdsgården. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt