Annons:

Regionen satsar på drop in-vaccination – besöker Hultsfred i morgon

Regionen har börjat satsa på drop in-tider för vaccination mot covid-19. Foto: MostPhotos

Regionen satsar på drop in-vaccination – besöker Hultsfred i morgon

Det är svårt att nå vissa grupper i samhället. Därför har Region Kalmar län börjat med drop in-vaccinationer. Under torsdagen besöker man området Stålhagen i Hultsfred.

Annons:

Under onsdagen är vaccinatörer på plats i Högsby för att försöka få vissa svårnådda grupper att vaccinera sig. Tidigare har man också varit i Nybro.

– Vi gör lite insatser och försöker söka upp områden där vi har låg vaccinationstäckning. I Nybro gav den insatsen väldigt gott resultat. Det kan handla om språkbarriärer och svårigheter med att ta till sig information, säger Marie Ragnarsson, vaccinationssamordnare i Kalmar län.

Under torsdagen kommer det bli drop in-vaccination i Stålhagen i Hultsfred.

– Vi har drop in-tider i Hultsfred och kommer att stå vid asyl- och flyktinghälsovården från lunchtid och framåt. En gren i de svårnådda grupperna är utrikesfödda och det kan ha mycket med språkproblematik att göra. Vi har dock ett begränsat antal doser med oss. 

Finns platser i varje kommun

Det finns fler platser som kan bli aktuella, berättar Marie Ragnarsson.

– Det finns platser med låg vaccinationstäckning och svårnådda grupper i princip varje kommun. Nu testar vi på de här platserna och sedan gör vi en utvärdering efter det. 

Kan det bli aktuellt med drop in-tider för att nå unga också?

– Det kan bli så. Vaccinationsgraden är det viktiga och efter semestrarna har vi möjlighet att gå över till andra sätt att jobba som gör vaccineringen mer lättåtkomlig. Det beror ju också på att allt fler har fått två doser. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt