Annons:

Boris Vidén och Göte Nilsson från Lions i Hultsfred. FOTO: Ossian Mathiasson

Lions i Hultsfred lägger ner – knappa tiotalet aktiva

Efter flera år av rekryteringsförsök lägger nu Lions i Hultsfred ner sin verksamhet. ”Vi är för få medlemmar för att kunna genomföra det vi ska”, säger Göte Nilsson, klubbens sista president.

Annons:

Lions är en av världens största hjälporganisationer med 1.4 miljoner medlemmar, vara cirka 9 100 i Sverige. Medlemmarna engagerar sig ideellt i olika hjälp- och samhällsprojekt för att förbättra livskvaliteten för människor lokalt, nationellt och internationellt.

Misslyckad rekrytering

Göte Nilsson är klubbens sista president och har varit medlem i ca 30 år, han berättar att de har jobbat hårt för att rekrytera medlemmar, men att det varit svårt.

– Jag tror att det är svårt att få folk att jobba ideellt över huvud taget. Vi har misslyckats i rekryteringen av nya medlemmar, nu är vi så få kvar att vi inte kangenomföra det vi behöver för att samla in pengar. Vi har fått in en person på fem år, säger Göte Nilsson, samtidigt som vi tappat flera, på grund av avflyttning. Några har till och med avlidit. Så nu är vi knappa tiotalet aktiva. 

Kvarlåtenskap

Till slut bestämde man sig för att lägga ner verksamheten, klubbens pengar och uppdrag har överlämnats till närliggande Lionsföreningar. Bland annat bondinsamlingen. Tillsammans med Västervik skapade Lions i Hultsfred sinnesrum på sjukhusen i Linköping och Västervik.

– Vi har överlämnat saker som löper framåt i tiden till Lions i Målilla-Mörlunda. Bondinsamlingen har tagits över av Västervik, det är en av våra större aktiviteter som en av våra medlemmar varit lite av en galjonsfigur för, säger Göte.

Lions har tömt sina kassor och även skänkt pengar till såväl scoutkåren, majblommekommittén och brottsofferjouren, som kvinnojouren.

Annons:

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt