Annons:

Kvinna hittades död i Jönköping – äldre man på fri fot

Polisen misstänker att en kvinna mördats av en närstående man. Genrebild. Foto: MostPhotos

Kvinna hittades död i Jönköping – äldre man på fri fot

Vid fyratiden idag fick polisen larm om ett hjärtstopp i en bostad i Jönköping. Ambulanspersonal tillkallade polis som direkt fattade misstanke om att kvinnan bragts om livet. 

Annons:

Ärendet utreds som mord alternativt dråp och en närstående man är gripen, misstäönkt för brottet. Den första polispatrullen på plats bedömde att kvinnan kan ha utsatts för brott och polisen arbetar med initiala utredningsåtgärder. Platsen är avspärrad och tekniker på väg till platsen. 

Mannen, cirka 80 år gammal, försattes på fri fot under onsdagen. Misstankarna mot honom har försvagats, men han är fortfarande misstänkt. 

– Mannen är inte avförd från utredningen men misstanken mot honom har försvagats. Det finns omständigheter som gör att det i nuläget inte går att utesluta att det kan röra sig om en olycka. Jag har i dag hävt anhållandet då det inte finns tillräckliga skäl för mig att begära mannen häktad. Utredningsarbetet fortsätter nu för att bringa ytterligare klarhet i vad som har hänt, säger kammaråklagare Julia Rasmussen i ett pressmeddelande. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt