Annons:

TOTALT FEM PERSONER ÅTALAS I KNARKHÄRVA I HULTSFRED

Flera personer åtalas nu i en knarkhärva i Hultsfreds kommun. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

TOTALT FEM PERSONER ÅTALAS I KNARKHÄRVA I HULTSFRED

Det var i september förra året som en knarkhärva nystades upp på en mindre ort i Hultsfreds kommun. Totalt fem personer åtalas nu i samma ärende, där en man och en kvinna är huvudmisstänkta. 

Annons:

Polisen slog till mot mannen och kvinnans adress i september förra året. Vid tillslaget hittade polisen en cannabisodling bestående av totalt cirka 35 plantor. En mängd torkad cannabis och dopningspreparat hittades också. 

Både mannen och kvinnan begärdes häktade för narkotikabrott, men kvinnan släpptes medan mannen häktades. Han släpptes dock någon månad senare. 

Nu har åklagaren lämnat in en stämningsansökan mot totalt fem personer, där den här mannen och kvinnan är de huvudmisstänkta. 

Båda åtalas för narkotikabrott, då de mellan juni 2022 och september 2023 tillsammans och i samförstånd ska ha framställt narkotika avsedd för antingen missbruk eller för att säljas. Det rör sig om cirka 1,5 kilo cannabis. 

De båda hade också tabletter samt vätska som också klassas som narkotika. Kvinnan erkänner brott medan mannen erkänner vissa brott och förnekar några. 

Beslag från sovrummet

Det finns bland annat beslag från ett växthus utomhus, beslag från sovrummet, köket och garderoben som åklagaren lutar sig mot. 

Mannen, som är i 35-årsåldern, åtalas också för dopningsbrott. Han ska ha haft ett stort antal kapslar, ampuller och tabletter innehållande dopningspreparat. Han åtalas även för ett fall till av dopningsbrott, eftersom han ska ha överlåtit en dos på 250 milligram testosteron till en annan person. Båda dessa brott erkänner mannen.

Mannen åtalas även för ytterligare narkotikabrott, då han ska ha förmedlat kontakt mellan köpare och säljare av cannabis. 

"Förfarandet var ägnat att främja narkotikahandel", skriver åklagaren. Även det erkänner mannen. Han nekar däremot till ett annat narkotikabrott, som ska ha handlat om att han överlåtit cirka fem gram cannabis till en person sommaren 2023. 

Mannen ska också vid nio tillfällen överlåtit 90 gram cannabis, tio gram per vecka, till en annan person. Det hände mellan maj 2023 och juli 2023. 

"Överlåtelserna har skett som utbyte av tjänst", skriver åklagaren i stämningsansökan. Det nekar mannen dock till.

Flera andra åtalas också

En tredje person, en man i 40-årsåldern, åtalas för medhjälp till narkotikabrott. Han ska ha hjälpt till att vattna och skörda cannabisplantor åt mannen och kvinnan under augusti månad förra året. Mannen har erkänt detta. 

Han åtalas också för ringa narkotikabrott, då han ska ha fått cannabis som byte mot den tjänst han utfört åt paret. Det erkänner han också. Han erkänner också att han själv framställt cannabis mellan januari och oktober 2023 på en annan adress i kommunen. Det ska röra sig om 144 gram cannabis och drygt 20 gram växtmaterial innehållande THC, som är narkotika. 

En fjärde person, en man i 35-årsåldern, ska också ha hjälpt till med att vattna och skörda cannabisplantor under samma tidsperiod. Som tack ska han ha fått ett antal tabletter. Han åtalas för medhjälp till narkotikabrott samt narkotikabrott. Han nekar till båda anklagelserna. Han åtalas också för dopningsbrott, då han ska ha innehaft ett stort antal dopningsklassade preparat i oktober förra året. Det brottet erkänner mannen. Samma dag ska mannen ha haft tabletter av MDMA, enligt åklagaren, men det förnekar han.

En femte person åtalas i samma stämningsansökan för att ha brukat cannabis förra sommaren. Han är i 40-årsåldern och misstänkt för ringa narkotikabrott, vilket han nekar till. 

Tömt telefoner

Att åklagaren kunnat knyta övriga personer till paret beror på mobiltelefontömningar, där man fått tillgång till chattar med de här personerna. 

I stämningsansökan meddelar åklagaren också att det kommer bli en komplettering gällande paret, som också är misstänkta för vapenbrott tillsammans med ytterligare en person. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt