Annons:

Man och kvinna stal julskinka och cykel – hävdar att allt var ett misstag

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Man och kvinna stal julskinka och cykel – hävdar att allt var ett misstag

En mor och hennes son, från Hultsfreds kommun, stal varor för flera tusen på Ica Maxi i Västervik. Själva har de hävdat att allt är ett misstag, men nu döms de båda för stöld. 

Annons:

Det rör sig alltså om en kvinna i 55-årsåldern och hennes son i 30-årsåldern. De båda var i början av december förra året på Ica Maxi i Västervik och handlade. De betalade för en hushållsduk, en morot, chips, nudlar och en papperspåse till ett sammanlagt värde om 70 kronor. 

Däremot hade de också med sig en elsparkcykel, fläskytterfiléer och julskinka. Detta, till ett värde av knappt 4 800 kronor, hade de dock inte betalat för. 

Mamman och sonen har förnekat brott och menat att det här var ett misstag. De råkade att inte scanna dessa produkter.

"Skillnaden mellan varorna som de betalade för och varorna som de inte betalade för talar för att det inte är fråga om ett misstag utan att de med tillägnelseuppsåt tillgrep varorna som de inte scannade och inte betalade för", står det i domen.

Upptäcktes tidigt

Två civilklädda butikskontrollanter följde de två personerna i butiken och fattade tidigt misstanke om att de inte tänkte betala för vissa av varorna. De ska bland annat ha sett att de simulerade scanningen av köttet och elsparkscykeln. Enligt butikskontrollanterna ska de också ha avvaktat med att gå till kassan till dess att butikspersonalen hade lämnat den. 

Tingsrätten anser att deras berättelse är trovärdig och att mannen och kvinnans uppgifter blivit motbevisade. Därmed döms de båda för stöld. 

Påföljden blir villkorlig dom förenat med dagsböter. Båda ska betala 2 000 kronor var i böter samt 879 kronor i skadestånd. Betalningansvaret är solidariskt mellan de två. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt