Annons:

Kvinna döms för stöld – egna förklaringen är att hon blev distraherad

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Kvinna döms för stöld – egna förklaringen är att hon blev distraherad

En kvinna i 50-årsåldern döms nu för en stöld på Ica Nära i Hultsfred på trettondagen i år. Kvinnan har själv skyllt både på att hon blev distraherad och var sjuk. 

Annons:

Det var butiksägaren själv som civilklädd var i butiken för att handla. Han uppmärksammade då hur en kvinna lade ned en paprika i sin handväska. Han fick en dålig magkänsla och tog beslut om att följa henne i butiken. 

Han såg då hur kvinnan stoppade flera andra varor i sin handväska. När hon hade passerat kassan, och endast betalat för läsk, väntade butiksägaren in kvinnan.

Han tog därefter med henne till lagret och hon fick visa upp varorna i handväskan. Polis tillkallades och kom efter ett tag till butiken. 

Lämnat olika förklaringar

Kvinnan själv hävdar dock att det hela var ett misstag. Hon hade ingen avsikt att ta varorna utan att betala för dem. Kvinnan berättade i förhör samma dag att hon fick ett samtal från en anhörig vilket distraherade henne. Därför glömde hon bort varorna i väskan. 

Vid huvudförhandlingen lämnade kvinnan en delvis annan förklaring. Då ska hon ha sagt att hon glömde betala för varorna på grund av sjukdom och minnesförlust. 

"Det visar på bristande konsekvens i hennes uppgifter", skriver rätten. 

Kvinnans uppgifter om telefonsamtalet motsägs av butiksägarens iakttagelser och påståendet om minnesförlusten ses som en efterhandskontruktion av tingsrätten. 

Kvinnan döms nu för ringa stöld och för att ha tagit varor till ett värde av drygt 400 kronor. Påföljden blir dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt