Annons:

Premiär för kulturfest som kompletterar Hultsfredsdagen

På Kulturnatta medverkar bland annat Rosenfors och Vena Musikkårer, Ali Usubov, Ardiana Gimolli, Ali Kholi och Emanuel Boigs. Foto: Privat/Länsmusiken/Jacob Meijer

Premiär för kulturfest som kompletterar Hultsfredsdagen

Hultsfredsdagen kompletteras med ett nytt inslag i år. Kulturnatta ger alla besökare en möjlighet att uppleva kultur. 
”Allt är upplagt för en kulturfest”, säger Emil Elofsson, koordinator på kultur- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande. 

Annons:

Fredagen den 19 maj blir det full aktivitet i centrala Hultsfred. Hultsfredsdagen anordnas med ett digert program och kultur- och fritidsförvaltningen står bakom det nya evenemanget Kulturnatta. 

”Det blir ett digert program med många olika kulturyttringar. Allt är gratis för besökarna, vilket ger en möjlighet för alla att uppleva kultur. Tanken är att Kulturnatta ska vara årligt återkommande”, säger Emil Elofsson, koordinator på kultur- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande. 

Så ser upplägget ut

Kommunens båda musikkårer, Vena och Rosenfors, spelar tillsammans utanför Valhall innan det blir körsång med Joyvoice Hultsfred- Vimmerby. Livemusiken fortsätter med fyra unga musiktalanger från Hultsfreds kommun som alla tillhör Talentcoach Kalmar län. Ali Usubov, Ardiana Gimolli, Emanuel Boigs och Ali Kholi kliver upp på scenen. På torget är Virserums konsthall på plats och har tillsammans med ABF ”Kaffe och Skapande”. 

Inne i biosalongen kommer Sverigepremiären av SVT:s nya dokumentär om Hultsfredsfestivalen visas. I biblioteket blir det föreläsning med Mats Trondman, professor i kultursociologi, följt av intervju med hembygdsforskaren Linus Karlsson. Home Sweet Hultsfred och Svenskt Rockarkiv håller också öppet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt