Annons:

Årets julvärdar splittrar Sverige – vitt skilda åsikter

Årets julvärdar, Erik Haag och Lotta Lundgren, splittrar det svenska folket. Foto: Morgan Norman/Pressbild

Årets julvärdar splittrar Sverige – vitt skilda åsikter

För första gången någonsin var julvärdarna förinspelade. Dessutom var de två.
En undersökning gjord av Aftonbladet/Inizio visar att det svenska folkets åsikter ordentligt går isär.

Annons:

23 procent av de över tusen personer som tillfrågats har svarat "Mycket bra" på hur julvärdarna Lotta Lundgren och Erik Haag skött sig. 15 procent har svarat "Mycket dåligt" på hur duon skött sig. 13 procent svarade "Ganska dåligt" och 20 procent svarade "Ganska bra".

Att åsikterna går så kraftigt isär förvånar inte Aftonbladets tv-recensent Jan-Olov Andersson.

– Det här var ju mycket vad Erik och Lotta har gjort förut. En historielektion om gammal svensk julmat. Det kändes som en repris på det. När ”Historieätarna” gick på tv tyckte ju folk att det var kul. Så då kanske det är kul en gång till. Men i den familj jag tittar med gick det inte hem. Jag tycker det var gammal skåpmat och de utstrålade inte den värme man förväntar sig att en julvärd ska ha, säger han till tidningen. 

Går isär

45 procent av de som tillfrågats tycker att idén med ett förinspelat program är "Ganska- eller mycket dåligt". Så att julduon inte höll tittarna sällskap gick inte hem särskilt väl hos det svenska folket.

Även på Twitter gick åsikterna brett isär. 

”Mållös... Är det till sånt här som mina licenspengar går till? Årets julvärdar var ett skämt. Och inte ett bra sådant.. Deras smaklösa bröd var garanterat mer smakfullt än deras insats. Oseriöst! URK!”, skrev en tittare på Twitter, enligt Aftonbladet.

Dock berömdes de också på Twitter.

”Helt seriöst BÄSTA julvärdarna jag sett i HELA MITT LIV. Tycker vi börjar med Erik och Lotta varje år”.

"Respekterar vi"

SVT har konstaterat att årets julvärdar mycket reaktioner. 

– Att folk har olika uppfattning om vad som är bra och roligt och hur julvärdarna ska vara förstår och respekterar vi, sa Lena Glaser, programdirektör på SVT.

Att ändra i en tradition är känsligt, men man måste kunna prova nya saker enligt Lena Glaser. Tanken är inte att SVT ska ha samma upplägg varje år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt