Annons:

  • Stadsvandring i Hultsfred fylld med minnen

    Georg Karlsson är den som berättar om Hultsfreds historia under stadsvandringen på onsdag.

  • Stadsvandring i Hultsfred fylld med minnen

Stadsvandring i Hultsfred fylld med minnen

På onsdag är det åter dags att gå den minnesfyllda stadsvandringen i Hultsfred. Georg Karlsson är den som leder och rundan kommer att gå i de centrala delarna av stan.

Annons:

Varför Georg Karlsson är den som på onsdag leder stadsvandringen och berättar om historien kring Hultsfred vet han inte riktigt. Han har tidigare arbetat som lärare på Ädelfors folkhögskola och har ett intresse för samhällsfrågor rent allmänt.

 På folkhögskolan undervisade vi gränsöverskridande och jag har alltid haft ett intresse för historia och samhällsfrågor. Så det är nog så, säger han fundersamt.

 Tjugonde året

Han tror att det är det tjugonde året som han leder stadsvandringarna i Hultsfred och evenemanget är populärt. Ofta är det uppemot 30 personer som kommer för att gå med.

 En gång hade vi 50 personer och det blev nästan lite för mycket. Man ska ju höras också.

Rundan är på cirka två kilometer och vad som Georg Karlsson ska berätta vet han ännu inte på rak arm.

 Jag har ju planeringen i huvudet och berättar utifrån det. Manus kan jag inte med och det har jag inte haft. Det skulle inte funka, säger han.

 Minns och blickar tillbaka

Många Hultsfredsbor brukar vara med för att prata minnen kring byggnader och företeelser.

 Det revs många byggnader och då pratar vi mycket kring hur det såg ut förr. Jag kommer också att berätta om järnvägen och regementet och om vilken betydelse de hade för Hultsfreds stad.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt