Annons:

Premiär för ny utställning på konsthallen – invigningen ställs in

Virserums konsthalls nya utställning "Tråd" finns att beskåda från och med söndag. Foto: Carolina Jonsson

Premiär för ny utställning på konsthallen – invigningen ställs in

Virserums konsthall har premiär för sin nya utställning ”Tråd” på söndag. Med anledning av coronavirusets utbrott blir det ingen invigning. 
– Vi säger att den finns att se från och med söndag, säger Carolina Jonsson, producent på Virserums konsthall. 

Annons:

Den kommande utställningen ”Tråd”, som har premiär i morgon (söndag), handlar om människors ständiga förflyttning.

Producenten Carolina Jonsson ligger bakom den nya utställningen och har valt ut passande verk från flera olika konstnärer: KR Grundström, Jessica Johannesson, Dominika Kemilä, Evelina Kollberg, Kerstin Lindström, Kristina Müntzing och Kristina Skantze. 

”Från barndomens hus till ett eget, från landsorten till närmsta stad, från ett land till ett annat. Tråden och det textila hantverket har också formats av människornas rörelse. Kunskap och material har spridits via handelsvägar, givits från en generation till en annan, ständigt utvecklats och idag överkonsumeras, alltid närvarande i den globala värld vi lever i”, beskriver Virserums konsthall den kommande utställningen. 

Ingen invigning på söndag

Det kommer inte anordnas en traditionsenlig invigning på söndag men utställningen går ändå att bevittna i konsthallens lokaler från och med söndag. 

– Vi vet att våra invigningar är välbesökta men på grund av coronaviruset går det inte. Vi kommer ha öppet som en vanlig dag på söndag och vi tycker att det är viktigt att öppna upp utställningen. Vi följer rådande riktlinjer och de som är friska är varmt välkomna. Det kan behövas kultur och intryck i den här svåra tiden. Ingen har varit med om det här tidigare, säger Carolina Jonsson och fortätter:

– Den nya utställningen är placerad på övervåningen så det finns 900 kvadratmeter att sprida ut folket på. Nu är hela huset, både över- och undervåningen, på totalt 1 600 kvadratmeter fullt med konst så det är rustat för säsongen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt