Annons:

Tema trygghet och säkerhet på möte –

Linus Ivarsson gästade Målilla PRO:s senaste månadsmöte för att prata under temat trygghet och säkerhet. Foto: Privat

Tema trygghet och säkerhet på möte – "Kan vara cyberattacker"

Drygt 65 PRO-are mötte upp på månadsmötet i Skeppet Målilla och fick en välkomsthälsning av ordförande Bosse Bergman.

Annons:

Vi hade besök av Linus Ivarsson Hultsfreds kommuns säkerhetssamordnare. Han är välkänd hos oss och visade ett bildspel "Trygghet och säkerhet”, med sina kommentarer om det oroliga säkerhetsläget vi upplever idag, det kan vara cyberattacker, falsk information, utländsk påverkan, terroristhandlingar mm.

Det ställer stora krav på våra samhällsfunktioner och vi måste både från samhället och vi själva ta ett ansvar. Vi bör tänka på att inhämta information från säkra källor. Vi bör ha ett förråd hemma med mat, vatten och värme i minst tre veckor och även kontanter.

En mycket bra information och dialog med Linus, som också sa att ett problem idag är att unga inte lyssnar eller läser eller ser på Tv utan följer allt på facebok mm. Vi kan som mor- eller farföräldrar hjälpa till att informera den yngre generationen, vi som upplevt det kalla kriget på 50 till och med 80-talet. 

Ordförande Bosse underhöll sedan med musik och berättade minnen runt musiken och testade alla med ett Musikquiz och delade ut priser, och naturligtvis intog välsmakande fika med trevliga samtal runt borden.

Lite information om verksamheten och kommande resor liksom naturligtvis lottdragning avslutade mötet.

Bosse Bergman

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt