Annons:

Vill satsa på sushi i Hultsfred – så stort blev gensvaret

Hassan Ghourbani och hans vän Reza vill starta sushirestaurang i Hultsfred, en idé som välkomnades av Hultsfredsborna. Foto: Privat/Pixabay

Vill satsa på sushi i Hultsfred – så stort blev gensvaret

Hassan Ghourbani och hans vän Reza vill starta sushirestaurang i Hultsfred. Nu undersöker de intresset, för att gå vidare med planen.
– Vi är nöjda, det känns som folk saknar en sushirestaurang i Hultsfred, säger Hassan.

Annons:

Vännerna började tänka på att starta sushirestaurang i Hultsfred redan för ett år sedan och de senaste tre-fyra månaderna har planerna blivit allt mer seriösa.

– Så vi har tittat runt i Hultsfred för att hitta en lämplig lokal, säger Hassan som är 26 år och bor i Nässjö.

I helgen har de undersökt hur många sushiälskare det finns i Hultsfred på sociala medier, och blev positivt överraskade över gensvaret. Fram till måndag förmiddag har drygt hundra svarat och inlägget har fått drygt 180 reaktioner.

– Som det verkar finns det ett intresse för att vi ska öppna en restaurang med sushi. Ändå är det ju många som kanske inte är medlemmar i gruppen där vi skrev, eller ens har Facebook, så vi är nöjda med svaren.

Hur kommer det sig att ni vill satsa i just Hultsfred?

– För att det inte finns någon sushirestaurang där. Och det behövs en. Just därför. Så vi har varit där flera gånger och kollat runt lite, även tittat på eventuell lokal, där det skulle kunna bli att vi öppnar.

Har ni erfarenheter av restaurangbranschen sedan tidigare?

– Ja, min vän Reza jobbar på en sushirestaurang i Hudiksvall sedan många år, så han har vana. Tanken är att han ska flytta ner och ta hand om matlagningen, och jag allt annat runt omkring. Själv jobbar jag inom hemtjänsten, men min dröm är att starta eget och få öppna en restaurang.

Det är friskt vågat att starta restaurang i Hultsfred?

– Ja, men vi tror på idén, tror det kommer funka. Det är ju ändå ganska många som bor i kommunen och det finns ett gymnasium med många ungdomar. Många gillar sushi, det är något helt nytt på orten. Vi tänker att det behövs så vi är fast beslutna att vi vill till Hultsfred och starta företag och restaurang där.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt