Annons:

Katarina Unemar är VD och grundare av Våffelbruket, som ska etablera sig i Vimmerby och Västerviks hamn. Dock är man lite försenade. "Det blir inte alltid som man tänkt sig, men snart så", säger hon. Foto: Privat

Inte blivit riktigt som man tänkt sig – så går det med Våffelbrukets etablering i trakten

– Det blir inte alltid som man tänkt sig, men snart så!
Det säger Katarina Unemar, VD på Våffelbruket, som kommit igång med verksamheten lite smått i Almvik, däremot inte i hamnen i Västervik eller i Vimmerby.

Annons:

Å andra sidan har Våffelbruket öppnat fem anläggningar på andra håll i Sverige de senaste tre veckorna, så grundaren Katarina Unemar är på inga sätt nedslagen av att det dröjer i våra trakter.

– Vi är igång i Almvik onsdag till söndag, men förhoppningen är att vi ska kunna öppna ännu fler dagar där. Så här långt har vi anställt 10-15 personer, men behöver bli fler för att vi ska kunna bemanna och hålla öppet mer.

”Är kanske tidsoptimister”

Däremot har man inte kommit längre med planerna på att etablera verksamheten i Västerviks hamn, mer än att man har klart med lokal.

– Vi ligger efter med allting. Ibland stöter man på patrull helt enkelt, säger hon.

Även i Vimmerby är det försenat med lokalen i fastigheten Magasin 5, där man ska flytta in bredvid det glasscafé/Gelateria som just nu byggs av Jerker Ekelund.

– Vi kanske är tidsoptimister allihop, säger hon och skrattar.

Påverkar förseningarna verksamheten negativt på något sätt?

– Nej, men det är förstås alltid skönt att komma igång. Man måste tänka ödmjukt, man tror att saker ska bli klara i tid och funka, men så gör det inte riktigt det. Vi tar det som det blir och vi har att göra ändå.

När är planen nu att komma igång?

– I Västervik satsar vi på att vara klara till semestern, vecka 28-29 någon gång. I Vimmerby vet jag inte riktigt, men så snart som möjligt, jag vet att Jerker Ekelund jobbar på så hårt han kan med lokalen. Vi är vana vid att etablera oss på nya orter, så vi är snabba när vi väl kommer på plats.

Ser du någon fara i att det blir så fördröjt att verksamheten äventyras i Vimmerby?

– Nej, absolut inte, vi är snart igång. Första sommaren i Ludvika öppnade vi inte förrän i mitten av juli och hade full fart hela sommaren. Man anpassar sig efter situationen. Huvudsaken är att vi kommer igång, så kan man skruva på saker sedan. Så kan vi toppa mer nästa år.

Hård konkurrens om arbetskraften

Katarina Unemar ser en stor utmaning i att hitta personal till de olika verksamheterna.

– Vi jobbar ofta med ungdomar. Både Vimmerby och Västervik är stora turiststäder, så det finns många jobb att söka för de unga. Konkurrensen om arbetskraften är stor.

– Skillnad är det i Säter och Ludvika, där vi är den största arbetsgivaren på ungdomssidan.

Här kan du läsa första artikeln om Våffelbrukets etablering i våra trakter.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt