Annons:

Christian om intresset för hotellet:

Det har inte ens hunnit gå två veckor och redan har fyra personer visat intresse av att köpa Palace Hotell. "Sedan säljer man inte ett hotell på en kaffekvart", säger Christian Ryning. Foto: Lotta Madestam

Christian om intresset för hotellet: "Överraskande stort"

Fyra personer har hört av sig och visat intresse för Palace Hotell. Inom kort ska en komma och titta närmare på Hultsfredshotellet.
– Han har haft hotell i Danmark tidigare och verkar väldigt intresserad och seriös, säger Christian Ryning.

Annons:

Intresset gör honom positivt överraskad.

– Jag skulle säga att det är fyra vettiga som hört av sig. Det är fler än jag trodde skulle höra av sig så här i början. De ligger väl och bevakar säljsidorna, det gjorde jag också, säger Christian Ryning som lade ut hotellet till försäljning för knappt två veckor sedan.

Är någon från trakten bland de här fyra?

– Nej, det är bara långväga människor.

Vad har de sagt om hotellet?

– Att det är fint och har en bra standard. Det är främsta anledningarna till att de hört av sig och är intresserade.

Visa hotellet inom kort

En av de fyra är tidigare hotellägare i Danmark. Han är svensk, men drivit sin verksamhet i grannlandet. Han blir först att få hotellet visat för sig.

– Han känns väldigt seriös. Vi har inte bokat in någon dag än, men det kommer att ske inom det närmaste. Sedan säljer man inte ett hotell på en kaffekvart.

Vad tror du om förutsättningarna att verkligen sälja hotellet?

– Jag tänker själv att det är oroliga tider nu med höjda räntor och kostnadsökningar i det stora hela. Det är väl inte bästa läget nu att sälja ett hotell. Så vi får se helt enkelt, säger Christian Ryning och tillägger:

– Sedan säljer jag inte till vem som, det måste kännas rätt. Det handlar ju heller inte bara om att vilja driva ett hotell, personen ska ha branschvana också. För hotellet ligger mig varmt om hjärtat, så jag vill att det blir en bra fortsättning.

Stanna under uppstarten

Därför kommer Christian Ryning erbjuda sig att stanna kvar under en tid, för att vara behjälplig om det önskas.

– Allt för att det ska blir en bra övergång. Jag vill ju att det ska bli så bra som möjligt. Om det blir sålt. Jag har ingen tidsplan, utan går långsamt fram och resonerar hela tiden med mig själv.

Så hur går du vidare nu?

– Renoveringen fortsätter. Rummen börjar bli klara, så nu ska trappuppgången fixas till. ”Stallet” däremot är pausat. Dels för att det är svårt att hitta rätt personal, men främst på grund av skenande matpriser. Jag tror vi går in i en lågkonjunktur utan dess like. Det känns så.

Det låter ibland som att du är tveksam till att sälja?

– Jag älskar mitt hotell och vill inte det här egentligen. Då är det bra att sälja, om man inte är desperat. Jag har slitit i fyra år, det har kostat blod, svett och tårar. Jag tänker att ”är det menat, då blir det sålt”. Nu har jag gett det möjligheten i alla fall.

Vad har du fått för reaktioner från Hultsfredsborna?

– Så mycket kärlek. Det är den lilla klicken som tar musten ur mig, men kärleken känns starkare. En dam sa sig ha gått i sorg. Många har sagt sig vara oroliga för att vi ska flytta.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt