Annons:

Stort företag i grannkommunen varslar 25 anställda

Elitfönster i Vetlanda varslar 25 anställda om uppsägning. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Stort företag i grannkommunen varslar 25 anställda

Elitfönster i grannkommunen Vetlanda varslar 25 anställda om uppsägning. Totalt varslar hela Elitfönster 50 medarbetare. Varslet beror på flera orsaker.

Annons:

I ett pressmeddelande skriver Elitfönster att det senaste årets kostnadsökningar i kombination med stigande räntor och en orolig omvärld har lett till en vikande trend för nybyggnation i hela landet. 

Orderingången har minskat och för att anpassa verksamheten har bolaget varslat totalt 50 medarbetare om uppsägning. Varslet omfattar 25 kollektivanställda i Lenhovda och 20 kollektivanställda i Vetlanda. Även fem tjänstemän varslas i Vetlanda.

– Det är alltid oerhört tråkigt att behöva skiljas från medarbetare. Men vi måste anpassa vår produktion till rådande förutsättningar för att kunna vara en hållbar och lönsam verksamhet över tid. Vi kommer nu att arbeta för att hitta bra lösningar tillsammans med våra fackliga förhandlingsparter, säger Jonas Hernborg vd på Elitfönster.

Eventuella uppsägningar beräknas vara genomförda under första kvartalet 2023. 

– Det finns stora behov av renovering, energieffektivisering och fler bostäder. Vi kommer fortsätta bygga Elitfönster för att vara väl rustade för att hjälpa våra kunder på bästa sätt i framtiden likväl som att göra Elitfönster till en ännu bättre arbetsplats.

Elitfönster omsatte cirka två miljarder kronor under 2021 och har cirka 1 000 anställda i Vetlanda, Lenhovda och Växjö.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt