Annons:

Markus flyttar bilskolan till Virserum – förklarar bakgrunden till beslutet

Efter att ha funderat en tid flyttar Markus Sommer Åseda Trafikskola till Virserum. Foto: Privat

Markus flyttar bilskolan till Virserum – förklarar bakgrunden till beslutet

Markus Sommer flyttar Åseda Trafikskola till Virserum. Sedan gymnasiet i Åseda lagt ner, ser han ingen anledning att ha kvar verksamheten där.
– Tanken har funnits ett tag, nu har jag bestämt mig, säger Markus Sommer.

Annons:

Markus Sommer är mitt uppe i flyttbestyren. Från och med måndag bedriver han verksamheten i Virserum istället, sedan han sagt upp lokalen i Åseda.

Anledningarna är flera, dels bor han i Virserum, dels har det påverkat att gymnasiet i Åseda lagt ner.

– När jag startade trafikskolan i Åseda fanns gymnasiet. Jag hade många elever som gick på gymnasiet där, så vi möttes i Åseda och körde in till Växjö, med två ibland tre elever, berättar Markus Sommer. Så körde vi hem igen, så de kunde gå tillbaka till skolan.

– När skolan lade ner 2019 började de flesta eleverna i Växjö så jag började träffa eleverna där istället, tillägger han.

"Känns som ett naturligt steg" 

Markus Sommer har haft lika mycket att göra, däremot har lokalen i Åseda använts högst sporadiskt, kanske bara två-tre gånger i månaden.

– Så det är en onödig kostnad. Flytten till Virserum känns som ett naturligt steg. Jag har ju egen lokal på vandrarhemmet och jag har redan tidigare haft kurser här, så nu flyttar jag allt och i samband med det finns nu också möjlighet att göra ett syntest i Virserum för att kunna ansöka om körkortstillstånd för grupp 1, säger Markus Sommer.

Namnet behåller han, så skolan kommer även fortsättningsvis heta Åseda Trafikskola.

– Jag ska fortfarande ha körningar i Växjö, men också körningar i Virserum och Vetlanda, med de elever jag har i Virserum. När det är dags för handledarkurser och riskutbildning för eleverna i Åseda kommer jag hyra in mig i före detta gymnasiets lokaler där det är lärcenter nu. 

Kan det här komma att betyda något för verksamheten?

– Inte i form av nyanställningar eller så. Men det är många Virserumsbor som kommit fram och sagt att de tycker det är roligt. Det har ju funnits trafikskola på orten tidigare som lades ner för många år sedan. Kanske någon i Uppvidinge tycker det är tråkigt, men de jag pratat med och förklarat situationen för förstår. Det är nog mest de äldre som reagerar, ungdomarna bryr sig inte, jag når dem lika bra ändå genom att möta dem i stan och sluta lektionerna där.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt