Annons:

Företaget prisades för föredömligt arbete –

SYAB:s representanter Fredrik Törnblom, lärare på vuxendelen, och Rickard Hermansson, verksamhetschef, tog emot priset "Årets SSA-företag". Foto: Lotta Madestam

Företaget prisades för föredömligt arbete – "Inte på världskartan"

SYAB är vinnare av priset Årets SSA-företag. Till applåder välkomnades Rickard Hermansson och Fredrik Törnblom upp på scen.
Juryn lyfte särskilt fram att SYAB har skapat en unik och heltäckande utbildningsmiljö anpassad för dagens arbetsmarknad.

Annons:

Kvällens program på Hotell Hulingen gick vidare med utdelning av priset Årets SSA-företag, som står för "Samverkan skola-arbetsliv. Som titeln avslöjar handlar det om att uppmuntra ett företag som har en god samverkan med kommunens skolor och som bidrar till elevernas drömmar om framtiden.

I år föll valet på att prisa och uppmuntra SYAB, som funnits i Hultsfred sedan 1999 och som man tycker skapat en unik och heltäckande utbildningsmiljö anpassad för dagens arbetsmarknad.

– Sedan starten har vi försett åkerinäringen med runt 500 förare, sa verksamhetschef Rickard Hermansson och framkallade starka applåder.

Två mycket förvånade herrar

Rickard Hermansson och Fredrik Törnblom, lärare på vuxendelen, fick ta emot en check på 5 000 kronor, diplom och blommor från Lovisa Törnlöf, representant från Plannja i Järnforsen som vann priset förra året. Nytt för i år är att näringslivsavdelningen bett föregående års vinnare att dela ut priset.

Det var två mycket överraskade representanter från SYAB som kom upp på scen.

– Det var förvånande! Det här hade vi inte räknat med, det fanns inte på världskartan, sa Rickard Hermansson.

Fakta

Den vinnande motiveringen lyder:

Årets SSA-företag upprätthåller ett engagemang och dedikation till att ge elever i Hultsfred en högkvalitativ utbildning som öppnar dörrar till en framgångsrik karriär. 

Genom samarbete med Hultsfreds gymnasium och Hultsfred lärcenter har SYAB skapat en unik och heltäckande utbildningsmiljö anpassad för dagens arbetsmarknad. 

Genom praktikplatser och samarbete med lokala företag ges eleverna möjlighet att få praktisk erfarenhet samtidigt som de skapar värdefulla kontakter med framtida arbetsgivare.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt