Annons:

  • Palace Hotell satsar nytt – så går tankarna inför premiären

    Christian Ryning är spänd inför nypremiären. När Palace Hotell öppnar uteserveringen är det med en enklare och inte så formell stil, utan bordsbokning och med napolitansk pizza på menyn. Foto: Lotta Madestam

  • Palace Hotell satsar nytt – så går tankarna inför premiären

    Dagen innan premiären bakades det italienska pizzor på löpande band. Tommy Eriksson var en av provsmakarna. Foto: Lotta Madestam

  • Palace Hotell satsar nytt – så går tankarna inför premiären

    Vinkylarna köptes egentligen till "Stallet", men den satsningen har lagts på is. Nu fylls ena kylen med vin, den andra med desserter när uteserveringen öppnar. Foto: Lotta Madestam

Palace Hotell satsar nytt – så går tankarna inför premiären

I morgon fredag är det premiär för Palace Hotells nysatsning, i form av en italiensk trattoria skulle man kunna säga.
– Nu är jag väldigt förväntansfull på hur det ska tas emot, säger ägaren Christian Ryning.

Annons:

Råvarukostnaderna tvingade fram förändringen. Med den här satsningen har Palace Hotell gått över till en lättare meny med italiensk pizza, pasta och som Christian Ryning säger, schyssta förrätter och desserter.

– Jag har tyvärr fått frångå en meny med fisk, skaldjur, även om vi har räksmörgåsen kvar fast till helt annat pris, och närproducerat kött som en följd av råvarukostnaderna, förklarar Christian Ryning.

Röd-vitt istället för vita linnedukar

Det är bara några timmar kvar till nypremiären, som är i morgon fredag. Dvita linnedukarna har bytts ut mot röd-vita och bordsbeställningen är borttagen till förmån för spontanbesök. Just det kännetecknar en italiensk trattoria, att det inte ska vara så formellt, utan mer avslappnat.

– Nu är jag väldigt förväntansfull på hur det ska tas emot. Premiärhelgen har vi musikunderhållning också med Ardiana Gimolli på fredagskvällen, Kalle Sellbrink lördag kväll och på söndagen har vi extra öppet för Upptäckardan.

Vad tror du om intresset för nysatsningen?

– Jag har egentligen ingen aning, men det känns som folk är glada över förändringen. Det verkar så, så jag är taggad, säger Christian Ryning.

Provbakade pizzor

Under torsdagen provbakades det pizzor i den nyinköpta ugnen som är anpassad för just italienska pizzor. Napolitansk pizza som det heter, vilka kräver en högre temperatur.

Palace Hotell har anställt en pizzabagare som ska stötta upp kocken Peter Sorting, som jobbar året runt. På sikt är det tänkt att också han ska lära sig att baka pizza.

– Det är sista rycket idag. En del är färdigt, men det är också hysteriskt mycket att få ordning på, säger Christian Ryning som ändå tar sig lite tid för Dagens Hultsfred.

Sista pusselbiten

Sista pusselbiten som behövde falla på plats, för att den här idén på en italiensk trattoria skulle kunna förverkligas, vara att lösa själva pizzadegen som är speciell.

Lösningen blev Bageri Guldkringlan i Vimmerby, som levererar degen.

– Jag vet inte hur man gör pizzadeg. Och hade jag vetat, så hade jag ändå inte haft plats. Skulle vi ha stått i rum elva och bakat pizzadegar typ, säger Christian Ryning och skrattar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt