Annons:

  • Hemvändande entreprenör satsar på flera verksamheter i Storebro

    Anki Beijerbergen van Henegouwen har flyttat hem till Storebro efter många år på vift och satsar numera på bed and breakfast, loppis och café på hemorten. Foto: Privat

  • Hemvändande entreprenör satsar på flera verksamheter i Storebro

    Denna stora villa på Järnvägsgatan 10 i Storebro har hon gjort iordning till bed and breakfast efter hårt jobb i flera månaders tid. Foto: Privat

Hemvändande entreprenör satsar på flera verksamheter i Storebro

Entreprenören Anki Beijerbergen van Henegouwen flyttade hem till Storebro i vintras. Nu har hon öppnat bed and breakfast, loppis och café på orten. 
– Jag har hållit på med det här i princip dag och natt sedan januari, säger hon. 

Annons:

55-åriga Anki Beijerbergen van Henegouwen kommer ursprungligen från Storebro och har bott i Stockholm i 30 år. 

När hennes pappa gick bort i slutet på förra sommaren bestämde hon sig för att köpa hans hus i Storebro och återvända till hemorten. 

Huset ligger på Järnvägsgatan 10 i Storebro och ses från riksväg 23/34 när man åker mellan Vimmerby och Hultsfred. 

– När jag och mina tre bröder skulle sälja huset slog det mig att det är jag som ska köpa huset och flytta hem, säger Anki Beijerbergen van Henegouwen.

Finns lediga rum till sommaren

Hon har under det här året lagt ner otaligt många arbetstimmar för att göra iordning det 450 kvadratmeter stora trevåningshuset till bed and breakfast. 

– Jag har hållit på med det här i princip dag och natt sedan januari. Bed and breakfast är klart på insidan. Jag håller i detta nu på och sätter upp lekställning, bygger terrass och massa annat, säger hon. 

Det finns två ”hundrum” för de som vill semestra med sina fyrbenta vänner på bottenplan och fyra rum på övervåningen. 

– Jag kommer inte hyra ut alla rum samtidigt eftersom jag inte får ha mer än nio personer i byggnaden samtidigt. 

Verksamheten drog igång i månadsskiftet mars-april och hon har gäster från Tyskland, Danmark och Sverige. 

Hur ser bokningsläget ut inför sommaren?

– Jag har lite bokat, men det är inte fullbokat. Det kan också bero på att jag inte riktigt har haft fokus på Booking. Folk undrar vilket rum man får och jag har inte haft tid att sätta mig med Booking på rätt sätt. 

Önskemål om restaurang

Hon har alltid drivit eget företag och jobbat med båtar, bygg och media. Den intilliggande vinkelbyggnaden har använts till hennes företagande och förvandlas nu till loppis och café. 

– Vinkelbyggnaden är proppfull med grejer så jag kommer ha en loppis och försöka sälja det vi inte behöver. Det blir även ett café i loppisen.

Hon höll öppet i samband med ”Upptäckardan” söndagen den 14 maj och möttes av positiva reaktioner. 

– Jag själv är jättenöjd med resultatet och alla besökare tyckte att det var fint. Nu måste jag ta tag i utsidan och det jobbar jag stenhårt med nu är att ha terrassen klar till 1 juni. Jag ska byta tak och dränera i höst. Jag märkte i samband med Upptäckardan att Storebroborna vill ha en restaurang och min ambition är att jag ska öppna en restaurang till nästa sommar. Jag har på mellanvåningen ett kök, ett stort rum och en hall. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt