Annons:

Kommunen:

Jens Karlsson kan bekräfta att ÖSK mottagit en faktura från Zaags, som vill ha ersättning för minskad försäljning under tiden Tors plan byggdes.

Kommunen: "Vi har ett till krav från annan näringsidkare"

Kommunens försäkringsbolag har redan lämnat besked att inget skadeståndsanspråk föreligger.
– Därefter har Zaags begärt överprövning hos vårt försäkringsbolag och där ligger ärendet just nu, säger Jens Karlsson, projektchef på ÖSK.

Annons:

Det har redan gått några turer i det här, sedan Zaags först skickade ett skadeståndsanspråk till ÖSK, Östra Smålands Kommunalteknikförbund.

Det blev ett första negativt besked från kommunens försäkringsbolag, varpå Zaags istället skickade in en faktura på 315 774 kronor.

Vad jag förstått har ni bestridit fakturan redan, hur motiverar du det? 

”Ja vi har bestridit fakturan då det vid tillfället den skickades till oss var under handläggning hos vårt försäkringsbolag som ett skadestånd”, svarar Jens Karlsson på mail till Dagens Hultsfred då han är upptagen och inte har möjlighet att nås på telefon under dagen.

Så vad händer nu?

”Zaags har begärt överprövning hos vårt försäkringsbolag och där ligger ärendet just nu.”

Hur ser du på kravet från Zaags? 

”Ersättningskravet som de skickat in och som de kompletterat en gång har jag ingen åsikt om utan vi har överlämnat det enligt ordinarie hantering till vårt försäkringsbolag som prövar ansvarsfrågan.”

Ser du en risk i att fler företag kring Tors plan gör som Zaags och kräver ersättning?

”Vi har ett till krav från en annan näringsidkare som inkom samtidigt som Zaags krav men i och med att den näringsidkaren inte begärt att ärendet skulle prövas direkt som Zaags gjorde så hanteras det först nu när entreprenaden är färdigställd. Gällande övriga näringsidkare kan jag inte bedöma om de har tänkt skicka in några skadeståndskrav”, skriver Jens Karlsson i mailet.

Hur ser du på att ombyggnationen av Tors plan fått så stora konsekvenser för exempelvis Zaags, enligt dem?

”Jag kan inte bedöma eller uttala mig om vilka konsekvenser ombyggnationen har inneburit för enskilda verksamhetsutövare.”

Här kan du läsa om Zaags krav på ersättning efter arbetet med Tors plan.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt