Annons:

Även hundarna görs fina till jul – frisören har varit fullbokad länge

Josefine Johansson märker av att husse och matte vill göra sina hundar extra fina till jul. På bilden hunden Diesel. Foto: Lotta Madestam

Även hundarna görs fina till jul – frisören har varit fullbokad länge

Det har varit fullbokat länge till Josefines Hundtrim. Josefine Johansson märker att också husse och matte vill göra sina hundar fina till jul.
– De vill att de ska vara fina på korten som tas vid jul, säger hon.

Annons:

Josefine Johansson från Hultsfred satsade på eget företag och öppnade eget hundtrim på Sevedegatan i Vimmerby för tre och ett halvt år sedan, efter att ha utbildat sig till hundfrisör.

Kundkretsen har varit stabil, kunderna kommer från även angränsande kommuner och idag har hon ett hundratal hundar det snurrar på. Fasta kunder som kommer regelbundet.

– Det fyller mina veckor. Lågkonjunkturen märks inte i den här branschen, det är jättebra kundunderlag så det är fullt att göra hela tiden. Jag är fullbokad typ sex veckor framåt.

Prisökningarna fått följder

Däremot märker Josefine Johansson som alla andra av prisökningarna, både privat och i rollen som egenföretagare, så hon har blivit tvungen att göra en prishöjning.

– Det har blivit tuffare att driva företag med ökade kostnader på alla produkter, det är verktyg som ska slipas och även att pendla har ju blivit dyrare, men jag har inte märkt av någon minskning av kundtillströmningen, utan jag har fortfarande svårt att ta in nya kunder för att det är fullt, säger Josefine Johansson.

”Måste klippas”

Josefine Johansson märker att det är populärt med små raser som inte fäller, det avspeglar sig i hennes bokningslista.

– De måste klippas eftersom de inte fäller, så de måste gå regelbundet. Det gäller bland annat korsningar med pudlar, som cavapoo, maltipoo och labradoodle. Då misstänker jag att vanliga frisörer kanske haft det lite tuffare under lågkonjunkturen, det är lättare för en människa att dra ut på tiden mellan klippningarna. 

Hur är det så här till jul, märker du att husse och matte vill ha sin hund extra fin?

– Ja, det gör jag faktiskt. Om man har ett snurrande schema, så vill man gärna ha en tid innan jul, så jag jobbar extra nu innan jul. Trots det har jag fått säga nej till många, som kanske inte brukar komma annars. Det har varit fullt ganska länge i december. Du vet man vill ha sin hund fin på korten man tar till jul och vid granen, säger Josefine Johansson.

Dörren öppnas och in kommer Angelica Rinaldo med den ståtliga hanhunden Diesel. 

I hennes fall är det inte så mycket Diesels julfrisyr som avgjort att hon bokat tid nu.

– Jag tänker mer på snön, att det fastnar i pälsen och tassarna, säger hon medan Josefine Johansson tar hand om Diesel.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt