Annons:

Allt från solceller till Lotta Schelin – brett program på näringslivsdag

Vad har solceller och Lotta Schelin gemensamt? Jo, näringslivsdagen i Hultsfred och Oskarshamn. Foto: Mostphotos/Bildbyrån

Allt från solceller till Lotta Schelin – brett program på näringslivsdag

Temat är drivkraft och energi när en näringslivsdag arrangeras i Hultsfred med en rad olika infallsvinklar. Allt från solceller till en av Sveriges mest framstående fotbollsspelare, Lotta Schelin ryms i programmet.

Annons:

Under pandemin arrangerades näringslivsdagen på ett helt nytt sätt, parallellt i Hultsfred och Oskarshamn med videokommunikation emellan.

– Vi tyckte att det var ett spännande och bra sätt där vi också fick ett utbyte mellan orterna, så vi gjorde likadant våren 2022 och fortsätter så även nu, berättar Martin Åkerberg från Sparbanksstiftelsen Kronan.

Främsta målet med dagen, som arrangeras på Rock City den 24 januari, är att främja näringslivet, lyfta viktiga frågor och vara en plattform där företag kan träffas.

– Men dagen är också öppen för allmänheten, understryker Tommy Rälg, Sparbanksstiftelsen Kronan.

Vad tror ni om intresset?

– Det är sista anmälningsdag på fredag, så det rullar in anmälningar hela tiden. Förra gången kom det runt 50 personer per ort. Då hade restriktionerna just släppt och det fanns fortfarande en liten osäkerhet att träffas, så vi har högre förväntningar den här gången, säger Martin Åkerberg.

En helt annan typ av energi

Drivkraft och energi är det övergripande temat, där mycket kommer handla om hur man på ett konkurrenskraftigt och klimatvänligt sätt ska lyckas fördubbla elproduktionen fram till 2035.

– Där har vi lite inspel från Lars Engsund, (M) riksdagsman från Kalmar län, och Lotta Gröning, journalist, opinionsbildare i de här frågorna och egen företagare, berättar Martin Åkerberg.

Det blir en lokal vinkel i form av Eric Van Alphen som representerar företaget Alight som påbörjat bygget av Sveriges hittills största solcellsanläggning på Hultsfreds flygplats.

– Det blir jättespännande att höra honom, de är i full gång och på plats i Hultsfred är Lotta Schelin, känd fotbollsspelare, för att prata om en annan typ av energi och drivkraft, säger Tommy Rälg.

 "Rätt i tiden"

Medverkar på länk gör också Andreas Wallström, prognoschef på Swedbank.

– Det känns verkligen rätt i tiden, det har väl aldrig varit så stort intresse för de prognoser som läggs just nu för räntorna och hur det ser ut med lågkonjunkturen. Så det tror jag kommer finns ett jättestort intresse att höra honom göra ett inspel kring det, säger Anna Erlandsson på Swedbank.

På respektive ort medverkar en panel med lokala politiker och näringslivsföreträdare som ska diskuterar de olika frågorna allt eftersom och på båda orterna representerar också lokala UF-företag.

Arrangerar gör Sparbanksstiftelsen Kronan, Swedbank, Hultsfreds kommun och Oskarshamns kommun.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt