Annons:

Han tar sin fastfood-satsning ett steg längre:

Denis och Ademir Imsirovic fortsätter sin satsning med försäljning av fastfood och kommer finnas på plats på två ställen i Hultsfred i helgen. Foto: Privat

Han tar sin fastfood-satsning ett steg längre: "Älskar att laga mat"

Förra sommaren försåg Denis Imsirovic både badgäster och festivalbesökare med fastfood. Nu tar Hultsfredsbon sin satsning ett steg längre och blir mer synlig. 
– Jag kommer nu till helgen servera fastfood på Tors Plan och utanför Nordic Wellness för förata gången, säger han. 

Annons:

30-årige Hultsfredsbon Denis Imsirovic drog igång sin enskilda firma med försäljning av fastfood i juli förra året. Verksamheten går under namnet Denki’s grillbar. 

– Jag älskar att laga mat och få folk att le när de äter mat. Jag följer aldrig recept och har många gånger fått komplimanger för hur jag kryddar maten. Jag är uppvuxen i en familj som lagar mycket mat, säger Denis Imsirovic. 

Han var vid flera tillfällen under förra sommaren på plats vid Hesjön i Målilla och började med försäljning av korv för att sedan utveckla det till smashburger. 

– Jag har varit och badat vid Hesjön sedan barnsben och det har aldrig funnits dryck, mat eller godis att köpa. Jag hade en liten klump i magen när jag bestämde mig för att dra igång verksamheten, men jag kände att det fick bära eller brista, säger Denis Imsirovic. 

"Sålde slut fyra gånger"

Initiativet uppskattades av både lokalbefolkningen och turisterna som besökte badplatsen.

– Lokalbefolkningen, som inte hade sett något liknande tidigare, tyckte att det var ett bra initiativ och var återkommande gäster. Det hann inte bli så många gånger på grund av vädret. Jag passade på när det var bra väder, men bra väder blev dåligt väder. Vi stod där och sålde mat några regniga dagar också. 

Virserums marknad var den stora höjdpunkten för hans verksamhet förra sommaren.  

– Våra burgare sålde slut fyra gånger. När alla andra aktörer drog var vi kvar och jag sov till och med kvar i bilen första kvällen. Det var ett test och vi fick riktigt bra respons från folk som tyckte att det var en vass smashburger. Vi kommer finnas på Virserums Marknad även i sommar. 

Denis Imsirovic får många gånger hjälp av sin lillebror Ademir och även Filip Henriksson. 2024 blir ett år med många inplanerade försäljningstillfällen. 

– Jag har en stor bokning på Sweden Rock Festival där vi ska servera 250 personer på en camping och ska besöka en del andra festivaler.

Försäljning i Hultsfred i helgen

Nu till helgen kommer han för första gången finnas på plats och sälja sin mat i Hultsfred. Det blir på Tors Plan på fredag och utanför Nordic Wellness på lördag. 

– Vi kommer servera våra smashburger och en balkanrätt, cevapcici, som jag inte har vågat göra tidigare. Folk är främmande för rätter som de inte känner igen, men vi har fått så bra respons från familjemedlemmar och vänner som gör att vi tänker testa det nu. Tanken är att finnas på plats i centrum så ofta vi känner att vi hinner med det med tanke på att jag har verksamheten vid sidan av mitt ordinarie jobb. 

Målet är att starta ett aktiebolag och öppna restaurang framöver.

– Det är en dröm jag har och vi får se när det blir läge för det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt