Annons:

  • Malin återvänder till frisöryrket –

    Gunilla Hägg har anställt Malin Nilsson, som återvänder som frisör efter fyra år i en helt annan bransch. "Det känns bara så rätt", säger båda. Foto: Lotta Madestam

  • Malin återvänder till frisöryrket –

    Malin Nilsson rengör saxarna på premiärdagen, inför att hon ska ta emot den första kunden.

Malin återvänder till frisöryrket – "Saknat att vara kreativ"

Malin Nilsson har hittat tillbaka till frisöryrket efter fyra år i en helt annan bransch. I fredags gjorde hon sin första dag på Gunillas Hårateljé i Hultsfred.
– Nu inser jag varför jag inte kommit till ro, utan känt mig rastlös. Det känns så roligt att vara tillbaka igen, säger hon.

Annons:

Malin Nilsson, 41 år från Hultsfred, trodde att hon hade lämnat jobbet som frisör bakom sig. En inflammation i en tumme, som inte ville läka på grund av jobbet, tvingade fram beslutet att lägga saxarna åt sidan.

Istället har hon jobbat i daglig verksamhet inom LSS och som personlig assistent i sammanlagt fyra år.

– Jag har ofta fått frågan om jag inte ska börja klippa igen, men jag har hela tiden trott att jag lämnat yrket, säger Malin.

– Men sista tiden har jag inte riktigt kommit till ro, utan varit rastlös. Det tog ett tag innan jag förstod varför. Jag har jobbat med människor, det är det bästa jag vet, men jag har inte fått utlopp för min kreativitet.

”Känns jättebra, klockrent”

Så det kändes bara så rätt att få hänga på sig saxhölstret igen, berättar hon medan hon rengör saxarna.

– När jag väl bestämde mig och hörde av mig till Gunilla gick det fort. Som jag brukar säga ”är det rätt, så är det lätt”, säger hon och ler.

På fredagen gjorde hon sin första dag på Gunillas Hårateljé.

– Det känns jättebra, klockrent. Det kunde inte slutat bättre, utan det löste sig bra för alla parter, säger salongens ägare Gunilla Hägg, mot bakgrund av att hennes tidigare anställda startat eget.

Mångårig erfarenhet

Malin Nilsson har mångårig vana som frisör. Hon började redan som 16-åring, som traditionell lärling på Hårstudio 37 och hon har också drivit egen salong.

– Det är guld värt för mig att hon är självgående och hon har fått tillbaka sina gamla kunder, det märks redan på telefonen, säger Gunilla Hägg.

– Det är jag förstås väldigt tacksam för. Och jag är tacksam över att Gunilla vågade satsa på mig, jag har ju ändå varit borta från branschen i fyra år, tillägger Malin Nilsson, som efter att ha jobbat på en stor salong senast tycker det känns skönt att komma till en mindre. Det känns mer familjärt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt