Annons:

Prisad för föredömligt och viktigt arbete –

Sofia Larsson, personalchef på Fasadglas, hämtade priset i kategorin Årets SSA-företag. Priset delades ut av Rickard Hermansson från Syab, som vann priset i fjol. Foto: Lotta Madestam

Prisad för föredömligt och viktigt arbete – "Skapat unik miljö"

Årets SSA-företag är Fasadglas i Hultsfred som juryn anser bidrar till att forma framtidens arbetskraft. I motiveringen lyftes särskilt fram att företaget skapat en unik miljö där elever integreras med arbetslivet.

Annons:

Kvällens fullmatade program gick vidare med utdelning av priset Årets SSA-företag, som står för "Samverkan skola-arbetsliv. 

Som titeln avslöjar handlar det om att uppmuntra ett företag som har en god samverkan med kommunens skolor och som bidrar till elevernas drömmar om framtiden.

Något som man tycker Fasadglas lever upp till i allra högsta grad. Dels genom att de delat sina glasklara lokaler, för att på så sätt skapa en unik miljö där elever integreras med arbetslivet.

Förvånade pristagare

Företagets personalchef, Sofia Larsson, kom upp på scen för att ta emot priset av Rickard Hermansson på Syab, som var fjolårets vinnare.

– Tack så jättemycket. Kul, sa hon och utstrålade uppriktig glädje.

Konferencier Philip Rüdiger ställde ett par frågor från scenen.

Vad är god samverkan för Fasadglas?

– Det handlar om att ha ett väldigt trevligt och roligt samarbete, och det tycker jag att vi haft med både Hultsfreds gymnasium och Lärcenter. 

Hur har just ni lyckats så bra?

– Det handlar väl om nytänkande. Inkluderande framför allt och det är något vi verkligen ser fram emot att utveckla under hösten, sa Sofia Larsson.

Priset bestod av en check på 5 000 kronor, blommor och diplom.

 

 

Fakta

Vinnande motivering lyder:

Genom att dela sina glasklara lokaler har de skapat en unik miljö där elever integreras med arbetslivet. Deras engagemang för att kombinera utbildning med näringsliv bidrar till att forma framtidens arbetskraft. Ett lysande exempel på samverkan mellan skola och näringsliv.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt