Annons:

Företag som aldrig släppt gasen fick nytt pris – hyllades med busvisslingar

Tom Birgersson berättade om Hagelsrums Biogas och vikten av att ha ett fungerande kretslopp när han tog emot priset tillsammans med medarbetarna Uno Kjällander och Gunnar Bergström. Foto: Lotta Madestam

Företag som aldrig släppt gasen fick nytt pris – hyllades med busvisslingar

Årets hållbara företag är en ny priskategori på galan. Priset gick till någon som aldrig släppt foten från gasen, trots utmaningar – Hagelsrums Biogas.
– Sätter lite fokus på det vi gör och det slit som det är att göra gas, sa Tom Birgersson som välkomnades upp på scen till rungande applåder och busvisslingar.

Annons:

Bland galans priser fanns också en nykomling som slagit sig in bland de sex mer traditionella kategorierna.

För första gången delades priset Årets hållbara företag ut och först att motta den hedersamma titeln blev Hagelsrums Biogas, som lyftes fram som en förebild för både näringsliv och samhälle, att omfamna en mer hållbar livsstil.

Pristagaren representerades av Tom Birgersson, Gunnar Bergström och Uno Kjällander som välkomnades upp på scen till ett hav av rungande applåder och busvisslingar.

– Gött, att vi får ett hedersamt pris, som det här är, och det är lite kul också att vi får det för det sätter lite fokus på det vi gör och det slit som det är att göra gas, sa Tom Birgersson och tog helt hand om mikrofonen och tog chansen att berätta om det så viktiga kretsloppet, från kossa till gas.

Priset bestod även i den här kategorin av en prischeck på 5 000 kronor, blommor och diplom som delades ut av Lars Rosander, kommunalråd, (C) och Alexandra Svensson, oppositionsråd, (S).

Fakta

Den vinnande motiveringen lyder:

Årets Hållbara företag har visat på en tydlig symbios mellan hållbarhet och lönsamhet, en förebild för både näringsliv och samhälle att omfamna en mer hållbar livsstil. Med ett tydligt engagemang och bidrag till en mer hållbar bränsleproduktion har pristagaren främjat hållbara transporter. Trots utmaningar har pristagaren aldrig släppt foten från gaspedalen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt