Annons:

  • Köp av hus födde idé – nu vill Sarah öppna café i Virserum

    Sarah Riegels plan är att den här lokalen ska bli ett café, förhoppningsvis redan till sommaren. "Det började som en dröm i huvudet, nu har jag ansökt om att ändra användningen av lokalen". Foto: Lotta Madestam

  • Köp av hus födde idé – nu vill Sarah öppna café i Virserum

    När Richard och Sarah Riegel blev ägare till fastigheten där Handelsbanken hade sitt kontor föddes idén att starta ett café.

  • Köp av hus födde idé – nu vill Sarah öppna café i Virserum

    Renoveringen har gått igång lite smått, bland annat har Anton Gerlach från Lignarium Snickeri lagat ett trasigt fönster.

  • Köp av hus födde idé – nu vill Sarah öppna café i Virserum

    Här på baksidan är det tänkt att bli uteservering.

  • Köp av hus födde idé – nu vill Sarah öppna café i Virserum

    Richard och Sarah Riegel har köpt "Handelsbankshuset". I lokalen i bottenvåningen är tanken att hon ska öppna café med uteservering på baksidan. Foto: Lotta Madestam

Köp av hus födde idé – nu vill Sarah öppna café i Virserum

Sarah Riegel vill öppna café på nya hemorten Virserum. Idén tog fart på allvar sedan hon och maken Richard blev ägare till "Handelsbankshuset". Tänk, de som först bara skulle ha sommarboende på orten.

Annons:

Efter att ha legat ute till försäljning länge är Sarah och Richard Riegel nya ägare av fastigheten där Handelsbanken hade sitt kontor.

Nu finns en plan för lokalen i bottenvåningen. Vid köpet föddes tanken på att starta företag och öppna ett café.

– Jag hade den tanken redan i Tyskland. Så hittade vi det här fina huset och tyckte lokalen passade bra. Det är också många människor som saknar ett ställe, där man kan umgås och dricka kaffe.

– Så det började som en dröm i huvudet, nu har jag ansökt om att ändra användningen av lokalen eftersom det varit kontorshotell tidigare, berättar Sarah Riegel när vi ses vid fastigheten som köptes i slutet av februari.

Provade att testbo i Virserum

Paret och deras tre barn, 7, 11 och 14 år gamla, blev förtjusta i Virserum under en semester här. De köpte ett hus som först bara var tänkt att användas som semesterhus, men nu bor de här permanent.

– Vi testade att bo här några månader, som blev ett halvår, som blev ett år. Förra sommaren bestämde vi oss för att stanna i Virserum, berättar Sarah som vid det här laget bott här i två och ett halvt år med barnen, som funnit sig bra tillrätta och går på Prolympia.

– Sedan årsskiftet bor också Richard här. Han stannade längre i Tyskland för att sälja vårt hus och stänga ner företaget, tillägger Sarah som av naturliga skäl lärt sig prata bättre svenska än maken.

Tack för välkomnandet

Hela familjen trivs jättebra i Virserum, de tycker sig ha blivit väl mottagna, inte minst av Ekebergskyrkan och Sarah är engagerad i vävstugan. Satsningen på ett café ser hon som ett sätt att få bjuda tillbaka, som tack för välkomnandet.

– Vi känner oss hemma här. Det här var inte planerat, men ibland tar livet andra vägar. Vi är jättetacksamma för att vi landat här, säger hon.

När räknar du med att kunna öppna ditt café?

– Vi har ingen tidsplan, det får bli när det blir. Blir det i sommar vore det roligt, säger Sarah och visar baksidan där hon tänker sig uteserveringen, med utsikt över centrum.

– Det är trevligt att bo här, vi måste bara visa det för dem som inte vet och få fler att skapa nytt, så folk vill flytta hit, tillägger Richard. 

Påbörjat renoveringen

Renoveringen av lokalen har gått igång lite smått, med målning och sådant som får göras så länge, möbler och porslin har inhandlats och Sarah funderar som bäst på vad hon vill servera på ”Sarahs café”, som är arbetsnamnet så länge.

– Jag räknar med att ha ett 20-tal platser inomhus, lika många ute, och jag tänker ha ett lekrum för barn i alla åldrar. Det tycker jag är viktigt, det var jag av egen erfarenhet som förälder.

 

Fotnot: Läsare hör av sig till Dagens Hultsfred med information om att det varit café i den här lokalen tidigare, fram till mitten av 80-talet hade Bakboden, med bageri i Åseda, café med trädgårdsservering, upplyser Stewe Jonsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt