Annons:

Hon vågade ta steget och bli egenföretagare – så har första tiden varit

Ett kvartal som egenföretagare. Annica Dehlin är tacksam över att hon vågade ta steget och slå in på en helt ny bransch efter 35 år som anställd undersköterska. Foto: Lotta Madestam

Hon vågade ta steget och bli egenföretagare – så har första tiden varit

Hon valde en helt annan väg mitt i livet, lämnade tryggheten som anställd och öppnade medicinsk fotvård i Hultsfred. Starten har varit bättre än vad Annica Dehlin vågade hoppas på.

Annons:

Den 29 april har Annica Dehlin från Hultsfred varit egen företagare ett kvartal. En omställning förstås att lämna tryggheten som undersköterska inom Hultsfreds kommun, i synnerhet som hon varit anställd i 35 år. Istället tog hon över verksamheten efter Wiveca Carlsson som slutade i branschen för att starta Annicas medicinska fotvård.

Hur har första tiden varit?

– Jag tycker det varit en bra start, kanske till och med bättre än jag trodde. Både jättekul och jättebra gensvar. Det är gamla kunder som kommit tillbaka, som Wiveca haft tidigare, men också många nya, det känns förstås roligt.

– Och nu börjar de kunderna som bokade första veckan, redan komma tillbaka. Det är ändå ett kvitto att det varit bra för de också, det är då man ser ett resultat av arbetet.

Timanställd inom regionen

Annica Dehlin jobbar också på två särskilda boenden, i Hultsfred och Vena utifrån efterfrågan. Så här långt har det blivit en dag i månaden på respektive ställe.

– Jag jobbar tre dagar i veckan på salongen. Man måste ju börja någonstans, det kändes realistiskt och är det jag rullar runt på även nu. Min önskan är att det ska bli mer där, men det får komma med tiden. Utöver det kompletterar jag som medicinsk fotvårdare på hälsocentralen, som timanställd inom regionen. Där kommer patienterna på remiss, för de har mer problem med fötterna, så det blir lite annorlunda mot det andra jobbet jag gör.

Har det varit som du tänkte dig att starta eget?

– Det var jättemycket jobb i början. Jag visste att det skulle bli otroligt mycket, men var ändå mer än jag trodde. Jag startade ju dessutom företaget samtidigt som jag slutade skolan, så det var otroligt intensivt med att få i gång redovisning och renovera lokalerna, säger hon och tillägger:

– Men allt sådant runt omkring har ju planat ut, nu är det mer arbete. Men visst, det kan vara långa kvällar, allt man gjort ska ju dokumenteras, så det är inte bara behandlingar, utan det är mycket administrativt runt omkring.

Vad tänker du kring att du vågade ta steget och satsa mitt i livet?

– Jag är fortfarande tjänstledig och går in och jobbar nätter på kommunen, så just nu är jag lite överallt. Men det känns verkligen jättebra, det var helt rätt tid att ta det här steget. Nu hinner jag jobba med det en tid, innan det är pensionsdags, tillägger hon och ler.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt