Annons:

Lanserar nyhet som efterfrågats av kund –

Lagom till årets säsong inleds på måndag lanseras en borstad och sköljd färskpotatis, som ett komplement till den traditionella som Filip Axelsson visar upp. Foto: Privat

Lanserar nyhet som efterfrågats av kund – "Vi tror på det här"

Axelssons i Aby lanserar en nyhet. När de första potatisarna går ut i butik på måndag görs ett exklusivt test som ska bli vägvisande för framtiden.
– Vi tror på det här, säger Patrik Axelsson, vd.

Annons:

De första potatisarna plockades upp på Abyslätten i måndags och nu på måndag går den egna färskpotatisen ut i butikerna i inte bara Hultsfreds och Vimmerby kommun, utan hela Småland.

– Det är tidigare än normalt, jag skulle säga att det brukar börja runt vecka 28 snarare, så det är två veckor tidigare. Det beror på att vi förgrott färskpotatisen mer i år och täckt med väv på landet, säger Patrik Axelsson som driver gården tillsammans med familjen.

Idén kom från kund

Samtidigt lanseras en nyhet. I år gör man ett test i den egna gårdsbutiken och ytterligare en utvald butik i Småland som får chansen att sälja färskpotatis som är sköljd och borstad.

– Vi har sorterat fram en liten och jämn potatis som packas klar för grytan. Frågan kom faktiskt från en kund, det är en idé vi haft länge som lanseras nu, säger Patrik Axelsson. 

Vad tror du om gensvaret?

– Vi tror på det. Så slipper man stå och riva i de smutsiga potatisbingarna, utan nu är potatisen jämn och fin, borstad och sköld.

Därför säljs den inte överallt

Det finns en förklaring till varför en butik, som Patrik Axelsson väljer att inte namnge, valts ut för ett test, istället för att den här typen av färskpotatis skulle gå att köpa överallt redan från start.

– Vi vågar inte sälja den för stort direkt. Vi vill inte se en massa reklamationer, att den inte håller sig. Potatis ska alltid förvaras svalt, med den här är det extra noga eftersom den är tvättad.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt