Annons:

Arbetslösheten för utrikes födda sjönk dramatiskt

Arbetslösheten bland utrikes födda i Hultsfred sjönk mest i länet. Foto: Ossian Mathiasson

Arbetslösheten för utrikes födda sjönk dramatiskt

Det är från skyhöga nivåer – men arbetslösheten för utrikes födda har fallit rejält i Hultsfred under det senaste året. Minskningen med 6,5 procentenheter är störst i länet.

Annons:

Däremot är den faktiska arbetslösheten, 45,7 procent, fortfarande näst högst i länet. Rikssnittet ligger på 20,9 och länssnittet på 32,3.

Ser man till hela befolkningen så står 13 procent av den registrerbara arbetskraften i Hultsfred utan jobb. Det är en minskning med 2,8 procentenheter jämfört med februari 2017 – men även där är Hultsfred näst sämst i länet.

Bäst är Mörbylånga med 4,9 och Vimmerby ligger på 7,5. Rikssnittet är 7,4 och länssnittet 8,3.

I botten bland unga också

Bland unga ligger Hultsfred tredje sämst till i länet med 16 procent. Där handlar det faktiskt om en ökning med 0,6 procent och i länet är det bara Hultsfred och Torsås som har en ökande ungdomsarbetslöshet. Rikssnittet ligger på 9,5 och länssnittet på 11,6.

Totalt är det 853 personer som står utan jobb i Hultsfred. Samma tid förra året var det 931 personer, vilket innebär en minskning med 8,4 procent. Däremot ökar långtidsarbetslösheten rejält. 46,2 procent fler har varit utan jobb i minst två år.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt