Annons:

BILD SKA SKICKAS TILL OSSIAN: SOFIE TAR PÅ SIG KOCKFÖRKLÄDET IGEN – HÄR ÄR NYA SATSNINGEN

Det har gått många år sedan sist. Nu är Sofie Zeilon redo för att ta på sig kockförklädet igen och lanserar en satsning på cateringverksamhet/hemmakocksservice. 
– Jag känner att jag måste testa och se om det finns någon efterfrågan, säger Sofie Zeilon som nyligen startade kontot ”S.Matdesign” på Instagram.

Annons:

Hultsfredsbördiga entreprenören Sofie Zeilon utbildade sig till kock under gymnasietiden och jobbade i branschen i många år innan hon bestämde sig för att lämna kockyrket och testa sina vingar i andra branscher. 

Efter många år av experimenterande i köket på hemmaplan och drömmar om ett eget företag känner hon sig redo att dra på sig kockförklädet på nytt. 

– Jag har egentligen lagat mat till andra hela tiden sedan jag slutade arbeta som kock. Nu när vi har landat här ute på vår gård i Östrahult utanför Vena kände jag väl någonstans att man kanske skulle ge det ett försök att dra igång en cateringverksamhet och hemmakocksservice, säger Sofie Zeilon. 

Vad är förklaringen till att du gör denna satsning?

– Grundidén är att jag tycker att det saknas ett alternativ till exotiska brickor och de klassiska smörgåstårtorna som det absolut inte är något fel på. Det är inte det jag menar, säger Sofie Zeilon. 

"Jättepositiva reaktioner"

Hon jobbar mycket i storstäder i sitt ordinarie jobb och ser vad det finns för både utbud och möjligheter. 

– I den här delen av landet där vi bor finns det ett stort matintresse och restaurangerna gör det riktigt bra på plats. Hemma hos-grejen finns inte riktigt och jag upplever inte heller att den normala tappningen med att man kan få maten hem till sig finns. 

Hur ser upplägget med sitt företag ut?

– Man kan köpa det som ett paket från mig och då får man med sig en instruktion och gör det sista färdigt hemma. Man kan också hyra in mig under ett par timmar på kvällen för att jag ska servera maten varm på festen eller eventet. 

Vad har du mötts av för reaktioner sedan du la ut inlägget?

– Det har varit jättepositiva reaktioner. Det är klart att de som känner mig, både ytligt och nära, vet att det är något som jag brinner för och egentligen skulle ha gjort för länge sedan. Det är nu jag känner att jag måste testa och se om det finns någon efterfrågan. Jag skulle säga att jag är överväldigad över både efterfrågan och vad jag har fått för respons. Det är otroligt roligt. 

Hemma hos-gigen genererar klart flest bokningar, enligt Zeilon. 

– Det är kunder som säger att de ska ha fest eller släktkalas och frågar om jag kan komma hem till dem. Jag förbereder maten hemma, men jag tillagar och serverar det på plats, plockar ihop och åker därifrån. 

"Enkel mat med mycket smak"

Hon berättar att hon har som mål att skapa smakupplevelser med hjärtat. 

– Jag vill rikta in mig på vällagad mat. Det ska vara enkel mat med mycket smak och omtanke. 

Sofie har tillsammans med mannen Andreas färdigställt arbetet med att renovera Östrahults skola till ett drömhus och skapa en hästgård. Här har familjen också tänkt till vad gäller Sofie nya matlagningssatsning. 

– Nu när vi är färdiga med husprojektet känner jag att jag kan lägga tid på att förverkliga en sån här grej. Vi har också byggt ett kök med mycket ytor för att jag ska kunna genomföra detta. 

Första bokningen var första helgen i juli och ännu fler bokningar har trillat in. 

– Nu tänker jag att jag ska göra bokningarna som jag har framåt riktigt bra. Jag hoppas att informationen om verksamheten sprider sig och att jag får mycket jobb att göra. 

Hon har framtidsplanen klar för sig. 

– Min dröm är att inom några år bygga upp ett stort orangeri här i Östrahult och ha det som en gårdsverksamhet där man kan boka intima sällskap med middag för typ 20-30 personer. Det hade varit en dröm. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt