Annons:

Campus beviljas fem miljoner – ska höja kompetensen hos lokala företag

Ingela Nilsson Nachtweij och Leif Larsson presenterade en satsning för kompetensutveckling i lokala företag. Foto: Linus Johansson

Campus beviljas fem miljoner – ska höja kompetensen hos lokala företag

Campus i Vimmerby, Hultsfred och Västervik beviljas fem miljoner kronor. Pengarna ska användas till kompetenshöjande insatser i lokala företag.
– Det här riktar sig till de som är anställda i aktuella företag. Det handlar om att ge anställda en kompetensutveckling som är nödvändig för företagen, säger Leif Larsson, som var med och tog beslutet.

Annons:

Kortfattat kan man säga att Campus i Vimmerby, Hultsfred och Västervik har beviljats fem miljoner kronor för att bedriva kortkursverksamhet under tre års tid, med start den första november. Pengarna kommer från EU:s sociala fond.

Leif Larsson är ordförande i strukturfondspartnerskapet för Småland och öarna och var med och fattade beslutet om hur de 50 miljonerna för Småland, Öland och Gotland skulle fördelas. Totalt fick man in projektansökningar för 93 miljoner kronor.

– Vi har fått prioritera inkomma projekt och då har vi bland annat prioriterat det här projektet gällande Campus i Vimmerby, Hultsfred och Västervik, säger Leif Larsson. 

Över 250 deltagare

Till grund ligger en studie som gjorts där man ser ett kompetensbehov i näringslivet i regionen.

– Man har kollat hur kompetensbehovet ser ut i olika företag och många har sagt att man har svårt att få in personer med rätt kompetens. Det här projektet riktar sig till de som redan är anställda i företagen och att de ska få en kompetenshöjning som är nödvändig. Det ska bidra till att lyfta företagen.

Det handlar om en webbaserad utbildning med totalt 255 deltagare i de tre kommunerna. Företagen som ska vara med är redan utsedda, men inte offentliggjorda.

– Man kan säga att våra tillverkande företag kommer att vara med, det ligger i deras eget intresse, säger Leif Larsson.

I samband med utbildningen kommer det att jobbas med Högskolan Väst, som har ett särskilt program för att jobba nätbaserat med kortkursverksamhet.

”Behöver den här typen av satsningar”

Ingela Nilsson Nachtweij, som i dag presenterades som nytt kommunalråd i Vimmerby kommun, gläds över satsningen.

– En av utmaningarna för vår del av landet är just kompetensutvecklingen. Vi behöver den här typen av satsningar. De som bor här vill också ha tillgång till utbildning. Det är ett jätteviktigt samarbetsprojekt och jag är glad att den här möjligheten nu ges, säger Ingela Nilsson Nachtweij.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt