Annons:

Grillstugan har fått ny ägare:

Kulan Hussein och Ghassan Hassan har tagit över Grillstugan i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Grillstugan har fått ny ägare: "Kanske jobbar här hela livet"

I nästan åtta år har Kulan Hussein jobbat på ett gatukök i Leksand. Nu har han tagit över som ny ägare för Grillstugan i Målilla.
– När jag såg annonsen om att Grillstugan var till salu så vill jag ta över, säger Kulan Hussein.

Annons:

Den 1 september tog Kulan Hussein över som ägare för Grillstugan i Målilla och han kan inte riktigt säga något om hur starten har varit. 

– Vi tycker att det är jättebra att vara igång men på endast två månader är det svårt att säga om det har varit bra eller inte. Vi behöver ett år på oss för att göra några slutsatser och jag hoppas givetvis att det kommer funka bra, säger Kulan Hussein. 

"Kanske jobbar här hela livet"

De har tecknat ett avtal med Grillköket som vänder sig till fristående gatukök och har därmed mat som kommer från en kedja och satsat på ny meny. 

– Jag har jobbat på ett gatukök tidigare och jag har löst så vi har samma system och typ av gatukök i Målilla. Jag jobbade i sju år och åtta månader på ett Mittigrillen i Leksand och sen flyttade jag till Målilla när detta dök upp. Jag ville ta över Grillstugan när jag såg att den var till salu, säger han. 

Han är glad att han har hamnat i Målilla och ser det som ett långsiktigt projekt. 

– Jag kanske jobbar här hela livet, säger han, skrattar och berättar:

– Jag äger Grillstugan och tänker inte sälja den i första taget. Jag vill stanna kvar och trivs bra i Målilla. Jag gillar folket och vi har mycket kunder. På sommaren kommer det säkert bli fler och vi har ett bra läge. 

"Gillar att jobba här"

Kulan Hussein driver Grillstugan och har en anställd, Ghassan Hassan. 

– Vi gillar att jobba här och det är bättre och varmare att bo i Målilla än norrut. Det är kallt och mycket snö i Hälsingland, säger Ghassan Hassen, som senast har bott i Bollnäs.

Har ni fått några reaktioner från kunderna?

– Folk som kommer hit säger att maten är bättre och mer smakrik än vad den har varit tidigare. Det är mycket folk som vill komma in och testa då maten kommer från en kedja, säger Kulan Hussein. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt