Annons:

  • NYA ÄGARE KLIVER IN I VIMMERBYFÖRETAG – ”SER STOR POTENTIAL”

    Mercatus Engineering AB i Vimmerby har fått två nya delägare. Foto: Pressbild

  • NYA ÄGARE KLIVER IN I VIMMERBYFÖRETAG – ”SER STOR POTENTIAL”

    Matthias Knoll, Jürgen Knoll och Christer Fuglesang går in som delägare i Mercatus. Foto: Pressbild

NYA ÄGARE KLIVER IN I VIMMERBYFÖRETAG – ”SER STOR POTENTIAL”

Det Vimmerbybaserade företaget Mercatus Engineering AB har fått en ny ägarkonstellation. Det handlar om Knoll Maschinenbau GmbH och Space Advisory Stockholm AB som kliver in som nya delägare.
– Två företag som genom engagemang, kompetens och internationella nätverk kommer bidra till Mercatus fortsatta expansion och tillväxt, säger styrelsens ordförande Kristina Alsér.

Annons:

Mercatus i Vimmerby har sedan tidigt 1970-tal designat och levererat tekniska lösningar för rening och återvinning av industriella processvätskor. De senaste åren har tillväxttakten i bolaget ökat och nu tar de nästa steg för att möta framtiden.

Detta görs genom att Mercatus Engineering AB nu får två nya delägare i Knoll Maschinenbau GmbH och Space Advisory Stockholm AB.

– Vi är glada och stolta över att ha fått Knoll Maschinenbau GmbH och Space Advisory Stockholm AB som nya delägare. Två företag som genom engagemang, kompetens och internationella nätverk kommer bidra till Mercatus fortsatta expansion och tillväxt, säger styrelsens ordförande Kristina Alsér i ett pressmeddelande.

”Svetsat ihop företagen”

Knoll Maschinenbau GmbH är en mångårig samarbetspartner till Mercatus och Christer Fuglesang, som äger Space Advisory Stockholm AB, har varit ledamot i styrelsen sedan 2017. Den nya ägarstrukturen innebär att Knoll Maschinenbau GmbH blir majoritetsägare, med familjen Alsér och Space Advisory Stockholm AB som delägare.

– Mercatus har varit en lojal kund och pålitlig partner till Knoll sedan 1970-talet. Med vårt engagemang vill vi förstärka det framgångsrika samarbetet och ser dessutom en stor potential inom området vattenreningsteknik, nationellt och internationellt", säger Jürgen Knoll, ägare till Knoll Maschinenbau GmbH.

Matthias Knoll, VD och ägare tillägger:

– För oss var det naturligt att förvärva en del av Mercatus som är marknadsledande i Sverige när det gäller skärvätskerening, spånhantering och processvätskerening. I över 40 år har vi arbetat framgångsrikt tillsammans och den nära kontakten under de många åren har svetsat ihop de båda företagen. Jag är övertygad om att båda sidorna kommer att ha stor nytta av varandra långt in i framtiden.

”Känner mig trygg”

Christer Fuglesang:

– Efter att nära ha följt Mercatus i över två år som styrelseledamot är det med stor tillförsikt som jag nu går in som delägare via mitt företag Space Advisory Stockholm. Mercatus har spetsteknologi inom vårt viktigaste framtidsområde: miljön. Det är ett spännande företag med utmärkta medarbetare och det har stor potential.

Pär Bragsjö är VD för Mercatus och han säger så här:

– Jag känner mig trygg med den nya ägarkonstellationen, den familjära kulturen bibehålls samtidigt som den skapar goda förutsättningar för både teknikutveckling och internationalisering. Jag är glad att familjen Alsér fortsatt är aktiva delägare och att även de tidigare - Anders Adolfsén och Peter Bieberbach – kommer finnas med i verksamheten även i framtiden. Det skapar stabilitet och kontinuitet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt