Annons:

Christofer och Oscars sidoprojekt blev lyckat jobb – på ett år

Christofer Sakshaug och Oskar Andersson har flyttat sitt tryckeriföretag till Virserum. Foto: Privat

Christofer och Oscars sidoprojekt blev lyckat jobb – på ett år

Christofer Sakshaug och Oscar Anderssons tilltänkta sidoprojekt med ett tryckeri blev deras jobb. Nu har duon flyttat verksamheten från Linköping till Virserum och har planer på att bygga ut.
– Vi hade inte räknat med att det skulle gå så här bra, säger Christofer Sakshaug.

Annons:

Varje år är Christofer Sakshaug och Oscar Andersson med och arrangerar en lastbilsträff i Åseda och i fjol köptes en stor mängd tryckta produkter in. 

Det var då duon fick idén om att köpa in en maskin för att göra det på egen hand. 

– Vi köpte upp alla inventarier som ett företag i Trollhättan hade, de skulle avsluta sin verksamhet. Vi skulle ha det som ett sidoprojekt och en rolig grej bredvid våra vanliga jobb. Jag har jobbat med säljbiten i Virserum och min kollega, som har bott i Linköping fram till nu, har haft produktionen där uppe. Vi satte igång och fick otroligt mycket att göra. Det har utvecklats en hel del sedan dess, säger Christofer Sakshaug. 

Flyttade till Virserum i somras

Under våren startade de ett fastighetsbolag med en hel del lägenheter och i ett av hyreshusen har de tillgång till en ganska stor lokal som nu har blivit deras tryckeri. 

– Oscar bestämde sig för att flytta ner till Virserum för att vi ville flytta, utveckla och satsa helhjärtat på företaget. Vi renoverade färdigt vårt ena hyreshus och har vårt tryckeri i Virserum, säger Christofer Sakshaug. 

– Först hade vi det hemma hos mig i mitt hus men vi fick inte plats. Min flickvän gillade inte när vi tog upp fyra rum i huset plus förråden som fungerade som lager för kläder. 

Företaget går under namnet WPE Sweden och beskrivs som ett fullskaligt tryckeri som producerar det mesta. 

– När vi började för ett år sedan hade vi en maskin och kunde bara producera dekaler. Nu händer det mer, vi kan producera alltifrån ett litet klistermärke till pennor och kläder med tryck samt polera och sätta företagsloggor på bilar. Vi har växt otroligt mycket på ett år, vilket är jätteroligt.  Vi hade inte räknat med att det skulle gå så här bra på ett år. 

Vill bygga ihop lokalerna

Företaget har tillgång till en 120 kvadratmeter stor produktionslokal och en nästan lika stor yta till kontor. 

– Det jobbiga är att lokalerna inte sitter ihop. Vi har planer på att bygga ihop allt och söka bygglov så vi kan ha produktionen och kontoret på samma ställe.

Hur ser du på framtiden för företaget?

– Vi har expanderat mycket och byggt upp några varumärken där vi nischar oss mot olika kunder. Tanken är att fortsätta på den inslagna vägen och börja gå mot lönsamhet. Vi har investerat mycket i alla nya maskiner så nu vill vi bli allt mer lönsamma och automatisera så mycket som möjligt för att få lätta produktionslinjer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt