Annons:

Mossebo hittar nya vägar i krisen – ”Oväntat bra”

Clara Rylander på Mossebo Gästhem tycker att det går oväntat bra i coronakrisens spår. Foto: Simon Henriksson

Mossebo hittar nya vägar i krisen – ”Oväntat bra”

Att ta över en restaurangverksamhet på landsbygden är tufft. Att börja med en coronapandemi gör det inte enklare precis. Clara Rylander och Mossebo Gästhem vägrar ge sig – och har hittat nya marknader.
– Vi har det oväntat bra trots allt, säger hon.

Annons:

Inte en sittande gäst i restaurangen på nästan två månader. Men Clara Rylander, som driver Mossebo tillsammans med Andrew Johnston och Andreas Nibelius, är inte personen som klagar.

– Vi gick in med inställningen att vi inte skulle stänga och gav oss den på att det skulle gå. Vi har försökt ta nya tag och fortsätter köra. Det har varit en väldig uppslutning och kunderna är väldigt uppskattande. Vi har fått många stammisar under den här tiden.

"Gensvaret var enormt"

Mossebo, som ligger vid Pelarne, satsade tidigt på en takeawaymeny och till valborgshelgen har den slagit i taket – tre gånger om.

– Vi kunde inte drömma om att vårt erbjudande skulle bli så populärt. Vi har beställt hem fler råvaror tre gånger. Och det är många kunder, leverantörer och hjältar inblandade för att vi skulle lyckas med detta.

När rabarberna tog slut gjorde en Rylander en efterlysning på Facebook.

– Gensvaret var enormt. Det var väldigt många som hörde av sig och ville hjälpa till. Det är väldigt roligt att så många vill hjälpa till under krisen. Det var verkligen Vimmerby Tillsammans.

Vill du fortsätta med takeaway även efter krisen?

– Onekligen tänker man tanken, även om det inte var så vi tänkte från början. Det får tiden visa när man kommer igenom den här krisen.

"Väldigt tacksamma"

Utöver takeaway har Mossebo Gästhem öppnat en liten lanthandel med basvaror.

– Det kan vara viktigt på bygden. Det handlar om mjölk, socker, kött och andra basgrejer. Det har varit väldigt uppskattat och det är kul att våra leverantörer har velat hjälpa till. Det känns bra att kunna erbjuda en liten del i det hela.

Uteserveringen har också kommit igång.

– Vi kallar det ”Café med extra glest mellan borden”. Folk vill komma iväg och ta sig en fika och även om det har varit kallt har de kommit hit. Cafédelen är under uppbyggnad och något vi satsar på att utveckla. Det kommer nog blir mer folk ju varmare det blir.

Hur ser du på den här starten?

– Det var inte den bästa starten man kan få, så är det ju, men det var bra att vi hade hunnit komma igång med restaurangen innan det bröt ut. Vi har kunnat forma den och sätta vår prägel och är väldigt tacksamma för de som stöttar oss i dessa tider.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt