Annons:

Hon startar nytt företag i Storebro:

Jennelie Gränshagen blir egen företagare och satsar på ayurvedisk hälsovägledning, behandlingar och yoga i Storebro. Foto: Privat

Hon startar nytt företag i Storebro: "Ett sätt att lära känna sig själv"

Jennelie Gränshagen startar eget företag med fokus på ayurveda och yogastudio i Storebro. 
– Det ska bli roligt att komma igång på allvar, säger hon.

Annons:

Jennelie Gränshagen startar sin yoga- och ayurvedaverksamhet i Nedre Brukets kontorsbyggnad i Storebro och kommer erbjuda ayurvedisk hälsovägledning, behandlingar och yoga. Ayurveda är en omstridd läkekonst som härstammar från Indien. 

På söndagen arrangerades öppet hus i Storebro och företagaren svarade på besökarnas frågor om vad hon erbjuder för tjänster. 

– Det var roligt och mysigt att få bjuda in folk till ett öppet hus. Folk fick komma och titta hur jag har byggt upp verksamheten och vad jag erbjuder för tjänster. De fick göra ett test för att kolla vilken dosha man tillhör. I ayurveda pratar man om doshor, det är vata, pitta och kapha, säger Jennelie Gränshagen och utvecklar: 

– Doshorna är kopplat till elementen, det vill säga rymd, luft, eld, vatten och jord, och man kan koppla det vidare till både psykiska och fysiska egenskaper. Om man har mycket pitta i sin kropp eller sitt sinne så kan man vara väldigt passionerad, hetlevrad och irriterad. 

"Maten är din medicin"

Företaget är nystartat och hon har blivit färdig med utbildningarna till ayurvedisk hälsovägledare och yogavägledare. 

– Företaget riktar sig till alla personer och det är ett sätt att lära känna sig själv ur ett ayurvedaperspektiv. Man jobbar mycket med naturen och att maten är din medicin. Man förebygger och finner hälsa och balans innan sjukdom uppstår. När man har någon manifesterad obalans så kan man ta hjälp av ayurvedisk metoder, alltså rutiner för att balansera upp det. Man tänker alltid att motsatsen balanserar. Om man är het och stark så ska man göra och äta saker som kyler ner. 

"Ordet kommer spridas"

För stunden är hon föräldraledig från sitt ordinarie jobb så det blir fullt fokus på det nystartade företaget till att börja med. 

– Jag har ett jobb som undersköterska så jag kommer göra både och när jag är tillbaka från föräldraledigheten. Nu är jag föräldraledig och driver företaget. 

Hur tror du att det kommer gå?

– Jag tänker att ordet kommer spridas och alla som är intresserade får höra av sig och känna in stämningen hos mig. 

Hur ser intresset ut så här i uppstarten?

– Jag har hela konceptet så det är några som kommer på yogan och några vill ha behandlingar. Intresset är stort för att lära sig mer och man kan själv ta till sig ayurvedans kunskap. 

Fotnot: Ayurveda är en omstridd indisk läkekonst. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt