Annons:

Håkan förverkligar en dröm – inviger sin jaktbutik i Vimmerby i dag

I dag lördag, öppnar Håkan Andersson dörrarna till sin nya jaktbutik i Vimmerby. Nu blir det invigning i dagarna två. Foto: Micael Rundberg

Håkan förverkligar en dröm – inviger sin jaktbutik i Vimmerby i dag

I dag lördag öppnar Vimmerbys senaste tillskott på butikskartan. I drygt två år har Håkan Andersson drivit sin webbaserade jaktbutik från hemmet. Nu har han växt ur garaget, och i morgon förverkligar Håkan sin stora dröm då han slår upp dörrarna till Ason Jakt.

Annons:

Hittills har Håkan Andersson, som har jakt som sitt stora fritidsintresse, bedrivit den nätbaserade rörelsen Asonjakt från hemmet. Därifrån har han skeppat produkter till kunder runt om i hela landet.

Tankarna om en fysisk butik har Håkan haft en tid och nu gör han slag i saken. Förberedelserna har varit långa, men i dag lördag öppnar Ason Jakt sin butik på Förrådsgatan i Vimmerby, intill motocrossmuseet MX World Collection.

Premiär i dagarna två

– På måndag börjar älgjakten, och det var viktigt för mig att vara igång innan den. Dels för att kunna erbjuda kunder möjligheten att handla i butiken, dels för att marknadsföra den. Premiärhelgen kommer vi ha öppet både lördag och söndag säger Håkan Andersson.

Och invigningshelgen kommer inte gå obemärkt förbi.

– Det kommer hända en hel del. Allt från att vi bjuder på korv från Glada Utegrisar i Brantestad till öppningserbjudanden i butiken, berättar Håkan.

Utveckla sortimentet

Till att börja med kommer sortimentet vara kopplat till jakt, som ammunition, sikten, kikare, avståndsmätare, kläder, kängor, stövlar, kikare, kommunikationsradio etc. Men i butiken finns även en hel del saker som mer kan kopplas till livsstilen – ledbelysning till bilar, hundburar, tippbara korgar att sätta på dragkroken är bara några exempel.

Håkans tanke är sedan att sortimentet ska utvecklas och växa kontinuerligt. För att bli komplett är Håkans ambition att på sikt börja handla med vapen, men kanske också bredda verksamheten till att även omfatta exempelvis fiskesegmentet.

"Kunderna som styr"

– Det kommer helt och hållet vara kunderna som styr både sortiment och öppettider. Jag vet inte vart det kommer ta vägen, men någonstans måste man ju börja, och jag vill skynda långsamt och ha kontroll på mitt växande säger Håkan Andersson.

– Jag gör det här för att jag brinner för det och tycker att det är så vansinnigt roligt. Med tanke på hur många som har kommit och knackat på dörren de senaste dagarna och undrat om de får komma in och titta, så har jag förstått att både intresset och behovet är stort också. Jag har sålt grejer varenda dag under tiden jag har varit här och plockat upp i butiken.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt