Annons:

Thomas drog igång eget företag mitt i pandemin – utökar med en person till

Mörlundabon Thomas Nilsson driver sitt företag TN Glas & Montage och utför i huvudsak glasarbeten åt företag och privatkunder. Foto: Privat

Thomas drog igång eget företag mitt i pandemin – utökar med en person till

Thomas Nilsson har drivit sitt nya företag TN Glas & Montage sedan i mars och är redo för nästa steg med att plocka in ytterligare en montör. 
– Det är ingen dans på rosor att utföra vissa jobb på egen hand, säger Thomas Nilsson, vars företag utgår från Mörlunda. 

Annons:

Thomas Nilsson har arbetat som ledande utemontör åt Flex Fasadia och Ostkustens Glas & Montage. När Flex Fasadia valde att säga upp samtliga utemontörer började Nilsson jobba på Ostkustens Glas & Montage och pendlade från hemmet i Mörlunda till jobbet i Kalmar. 

– Där var jag tills att jag bestämde mig för att flytta hem helt och hållet för två år sedan. Jag har jobbat på Engströms Bil i Vimmerby den senaste tiden och valde i mars att satsa på ett eget företag. Jag kände att jag ville göra något annat, säger Thomas Nilsson. 

Under första halvåret som egen företagare har Thomas Nilsson lagt merparten av sin arbetstid på samarbetet med MIR-gruppen i Vimmerby genom att utföra fönsterbyten åt dem. 

– Det är min största arbetsgivare och den största biten i mitt företag så här långt. Jag vet inte riktigt hur företaget kommer se ut framöver men jag fokuserar på fönsterbyten åt företag och privatpersoner just nu, säger Thomas Nilsson.

Första privatkundsjobbet

Tanken var att han skulle montera fler aluminiumpartier åt Kalmarföretaget Ostkustens Glas & Montage. 

– Jag har fått lite jobb hos dem men de har egna montörer som de måste mätta först innan jag kan bli aktuell. Just nu kör jag allt på MIR-gruppen i Vimmerby, det är vad jag har gjort sedan i mars.

Att byta samtliga fönster på ett hus i Hultsfred blir hans första jobb mot privatkunder och hans förhoppning är att det ska bli fler sådana jobb på sikt.

– När det gäller privatkunder så har jag inte lagt ut så mycket annonsering. Det har varit mycket jobb åt MIR-gruppen, som hyr in mig för att montera deras partier, säger han och fortsätter: 

– Jag ska gå ut med mer information nu när jag får mitt första hus med fönsterbyten hos en privatkund.  

Utökar personalstyrkan

Nilssons tanke är att få till två montageteam med två personer i vardera team åt MIR-gruppen och han har precis anställt en person som tillträder sin tjänst i november. 

– Jag vill ha ett montageteam till åt MIR när de väl tycker att det passar och har jobb så det räcker. Då kan man samtidigt köra ett gäng som monterar fönster i privathus i närområdet. 

Hur är jobbet med att byta fönster på egen hand?

– Det är ingen dans på rosor att utföra jobbet på egen hand. Ibland är det lätta grejer, ibland är det tunga grejer. Allt hänger på hur stora partierna är. 

När blir det två montageteam i företaget?

– Det får framtiden avgöra. Jag måste lära upp min nya medarbetare och köra vidare på det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt