Annons:

GLÄDJEBESKEDET: KONKURSADE BUTIKSKEDJAN LEVER VIDARE I HULTSFRED

Den konkursade klädkedjan Family House lever kvar i Hultsfred. Det bekräftar konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson på onsdadskvällen. Foto: Genrebild

GLÄDJEBESKEDET: KONKURSADE BUTIKSKEDJAN LEVER VIDARE I HULTSFRED

Den konkursade klädkedjan Family House kommer leva vidare i Hultsfred.
– Ja, så är det. Vi har två budgivare som vi slutförhandlar med. Jag räknar med att ha allt klart med en av dem under torsdagen, säger konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson.

Annons:

I förra veckan kom nyheten att sju butiker i klädbutikskedjan Family House hade begärts i konkurs. 

En av dem var butiken i Hultsfred, som har funnits på Bryggerigatan i över tio år. Tillsammans med butiken i Eksjö ägs de av bolaget ES Småland AB, som i sin tur är ett helägt dotterbolag till Family No:1 House AB. Totalt har moderbolagets konkurs berört sju Family House-butiker.

"Kommer leva vidare i Hultsfred"

Konkursförvaltare Erik M Gabrielsson har haft en god känsla för att kunna hitta en köpare till butikerna. Under förra veckan skedde utannonsering och visning, och vid lunchtid i dag gick anbudstiden ut.

– Det har kommit in två bud på helheten. Ingen budgivare har varit intresserad av att köpa aktierna i bolaget, utan det handlar om att köpa inkråmet – butik, inredning och varulager, säger Erik M Gabrielsson.

– Sedan är det ännu oklart om butiken kommer leva vidare under namnet Family House, eller något annat. Man ska ju också göra en överenskommelse med fastighetsägaren. Men helt klart kommer butiken leva vidare i Hultsfred.

Lösning under torsdagen

Vilka de båda intressanta budgivarena är vill Erik M Gabrielsson inte säga något om.

– Nej, så länge vi är i en förhandlingsfas kan jag inte göra det, men under torsdagen är jag säker på att vi har en lösning.

Hur ser du på de framtida möjligheterna för butiken?

 – Jag är ju ingen klädhandlare, så jag kan egentligen inte tro något om det. Men jag kan konstatera att det finns två seriösa budgivare, som vi nu slutförhandlar med, som har räknat på det och gjort bedömningen att framtidsutsikterna är goda.

Avser affären ”bara” butikerna i Hultsfred och Eksjö, eller är det större än så?

– Det vet vi inte än, men det kan vara större.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt